Hoppá! Tudósok szerint a túl gyakori mosdólátogatás tünete lehet a koronavírus-fertőzésnek

A tudományos világ hónapok óta veszettül kutatja a Covid-19-et, de még mindig rengeteg a nyitott kérdés. A betegség tünetei széles skálán mozognak, ám a legújabb, hogy a betegek több mint felénél megfigyelhetőek gyomorpanaszok, és a normálisnál sűrűbb salaktalanítás – írja a DailyStar.

Vannak, akik száraz köhögésre, fejfájásra, légzési nehézségekre panaszkodnak, s akadnak olyanok is, akiknél mindezek a szimptómák nem jelentkeznek, ellenben felettébb gyakran látogatják a mellékhelyiséget. Sőt, mondhatni, ez utóbbi kellemetlenség a leggyakoribb mellékhatása a koronavírus-fertőzésnek.

© Pexels

A kínai Hujpej tartományban, ahonnan hódító útjára indult a világjárvány, több mint 200 beteget vizsgáltak, és több mint 50 százalékuk beszámolt valami gyomorproblémáról.

A The Sun című angol bulvárlap által megszólaltatott legfrissebb beteg, a Londonban élő 29 éves Isla Haslam is arról számolt be, hogy egy nap arra kelt fel, hogy kegyetlenül rossz a gyomra. Első körben az előző esti vacsorára meg gyomormérgezésre gyanakodott, és csak másnapra kezdett kaparni a torka, és terítette le a levertség.

A koronavírus kevésbé ismert tünetei között szerepel továbbá az anozmia, azaz a hirtelen szag és/vagy íz elvesztése, a szemfájdalom és az agyi fáradtság, hogy nehezek a gondolataink.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors