Híres popsztártól vette Stohl a kokaint

Legalább két híres ember teríti a drogot a hazai sztároknak – tudta meg a Bors. Értesülésünk szerint Stohl András is egyiküktől jutott hozzá az anyaghoz, melyet általában celebpartikon árulnak.
Legalább két híres ember teríti a drogot a hazai sztároknak – tudta meg a Bors. Értesülésünk szerint Stohl András is egyiküktől jutott hozzá az anyaghoz, melyet általában celebpartikon árulnak.
Mióta a balesetet okozó Stohl András szervezetében kábítószert mutattak ki, egyre több szó esik a fehér por terjedéséről a hazai celebvilágban. Aki járt már hírességeknek szervezett partin, két sajátosságra biztosan felfigyelt: több ásványvíz fogy, mint alkohol, és a férfivécé előtt sokkal hosszabb sor áll, mint a pultnál. A jelenségek közös oka, hogy a vendégek kábítószerrel dobják fel magukat: a drog okozta szomjat vízzel oltják, az anyagot pedig a mellékhelyiségben kapják meg. A Borsnak nyilatkozó, névtelenséget kérő informátor szerint csak a vaknak nem tűnik fel a csoportos kábítószer-használat.

– A bulik többségén a vendégek előszeretettel látogatnak csapatostól a mellékhelyiségbe – mondja. – A díler ugyanis ott osztja szét az anyagot. Minden vécében van legalább egy fülkés toalett, a tetején pedig gyorsan fel lehet szippantani a csíkot. Nem higiénikus, de kit zavar, ha buli van? – kérdezi, ám nem vár választ.– A híres emberek csak egymásban bíznak, ezért nem meglepő, hogy a pesti éjszakában is két közismert arc teríti az árut. Ezt „baráti szívességnek” tekintik, de korántsem ingyen csinálják, sőt... Igen jó minőségű, Dél- Amerikából származó, szinte még kenhető frissességű, nem „felütött” kokainjuk van. Az ára a barátság szorosságától is függ. A „személyesen nem ismerem” kategória akár húszezer forintot is fizethet egy grammért, a jó havernak ugyanezért csak tizenötöt kell pengetnie. Fontos a diszkréció, telefonon például sosem mondják ki a drog nevét, általában helyettesítik. Például így: „négyig el vagyok havazva” vagy „hozzál magaddal hat zsinór nélküli mikrofont”. Az előbbi négy gramm kokaint, utóbbi értelemszerűen hatot takar. A Bors természetesen kíváncsi volt, hogy kik azok a hírességek, akik a drogot terítik.

– A nevüket nyilván nem árulom el, még szeretnék élni néhány évet... – mondja a pesti éjszakában otthonosan mozgó informátor. – Legyen elég annyi, hogy mindketten elmúltak negyvenévesek, és hivatásuk elismert, népszerű figurái. Az egyik ma is fellépő popzenész – Stohl is többnyire tőle kapta az anyagot –, a másik visszavonult sztársportoló. Egyébként mindketten köztiszteletben álló családapák.
Munkatársunktól