Aktuális

Hét hónapos terhes kismama, a sztriptíztáncosnőként dolgozó anyósa és egy tetováló szakács rabolt ki egy idős férfit Zsámbékon

Police.hu

Létrehozva: 2019.03.06.

Quentin Tarantino is megirigyelhetné a karaktereket, pedig ezt a forgatókönyvet az élet írta.

Forrás: Police.hu

Két hónapos nyomozás végére tettek pontot a budaörsi zsaruk, amikor lefülelték a rablóbandát. Egészen különös helyszínekről tessékelték kihallgatásra a férfit és két nőtársát.

Kit svájci éjszakai klubból szólítottak haza, kit börtönbüntetése letöltése közben kerestek fel, megint mást a védőnőtől állítottak elő a rendőrségi kihallgatásra.

A hét hónapos terhes kismama, a sztriptíztáncosnőként dolgozó anyósa és egy, a kreativitását a konyhaművészet mellett tetoválóként is megvalósító, időközben elítélt szakács rabolt ki november 15-én éjjel egy idős férfit. A felderítést a nyomozók számára némileg nehezítette a 87 éves károsult, aki a részletekre nem emlékezett pontosan – örökítette meg a nem mindennapi történetet Szilágyi Attila a Zsarumagazinban, melyet a rendőrség honlapja is átvett.

– Az idős férfi lánya tett bejelentést, hogy édesapja zsámbéki házába nem tud bemenni, az ajtó belülről van bezárva – ismertette Vizi Krisztián hadnagy, a Budaörsi Rendőrkapitányság főnyomozója.

– A helyi rendőrőrs járőrei találtak az épületen egy nyitott ablakot, azon másztak be. Azonnal észrevették, hogy bűncselekmény történt, nyomozókat és bűnügyi technikust kértek a helyszínre. A férfi közel volt az eszméletvesztéshez, elkábíthatták, emellett a lakásban kutatás nyomai látszottak, egy fiók fel volt feszítve. Az áldozatot a mentők kórházba szállították, véréből és vizeletéből magas koncentrációjú nyugtatót, altatót, görcsoldó hatású gyógyszert mutatott ki a vizsgálat. Az orvosok szerint kevésen múlt, hogy a szervezete egyáltalán képes volt harcba szállni a nagy mennyiségű, halálos kockázatot rejtő anyaggal. A férfit állapotának stabilizálása után meghallgatták.

– Elmondta, hogy az este folyamán egy nő hívta telefonon, aki korábbi ismeretségükre hivatkozva közölte: szeretné meglátogatni őt. A hívás rövid időn belül megismétlődött, ekkor a nő már konkrétan azt közölte, hogy a férfi otthonának közeléből telefonál, engedje be a házba. Az idős ember nem zárkózott el a látogatástól, kaput nyitott neki. Ismereteink szerint úgy alakult, hogy a lakásba beengedett nő a férfi figyelmének elterelésével rövid időn belül bűntársát is bejuttatta a lakásba. Innentől kezdve a két nő úgy alakította a helyzetet, hogy míg egyikük a férfi látóterében volt, másikuk a magukkal vitt gyógyszert csempészte bele a vendéglátó poharába. Pezsgőztek, majd a férfi rendkívül gyorsan elálmosodott, ezért kiengedte látogatóit, majd hirtelen elgyengülve ágynak esett, és eszméletét veszítette.

– Meghallgatásakor homályosan derengtek fel neki az este egyes részletei. Mivel felváltva jelentek meg környezetében a vendégei, a begyógyszerezett pezsgő hatására ugyanazon személynek gondolhatta őket, és összemosta jellemzőiket – ez később derült ki számunkra. Annyit tudott elmondani, hogy vendége „jókora, húsos teremtmény”, emlékezete szerint testét virágmintás tetoválások díszítették. Eszméletvesztése miatt azt már nem tudhatta, hogy a nála járó nők még távozásuk előtt kinyitottak egy ablakot, amin percekkel később kint várakozó segítőjükkel visszamásztak. Egymillió-harmincezer forintot és egy több mint háromszázezer forintot érő érmegyűjteményt vittek magukkal.

A nyomozók megpróbálták összerakni a részleteket, ami a zavaró körülmények miatt nem ment könnyen. A helyszínen felfigyeltek egy egyszer használatos gumikesztyűre, amiről először azt gondolták, hogy kollégáik vagy a férfi elszállításán tevékenykedő mentősök hagyták ott. Ez a kesztyű azonban fehér volt, míg a zsaruk és a társszervi dolgozók jellemzően kék kesztyűt használnak. Tettek egy próbát, és DNS-vizsgálatra küldték. Február elején a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból meg is jött az eredmény.

– A vizsgálat a kesztyű belsejében talált, mikroszkopikus bőrdarabkák és testváladékok egy 35 éves gyulai férfi nyilvántartásba vett DNS-ével mutattak egyezést – folytatta Vizi hadnagy.

– A földrajzi távolság először elbizonytalanított bennünket, de felvettük a kapcsolatot a Gyulai Rendőrkapitánysággal. A kollégák olyan adatokat osztottak meg velünk a szóban forgó férfiról, amik érdekessé, egyben az ügyhöz igencsak kapcsolhatóvá tették személyét. F. Zsolt Mihály ellen betörésekkel kapcsolatban nyomozást folytattak a Békés megyei kollégáink, méghozzá olyan sikerrel bizonyították érintettségét az ügyekben, hogy tavaly év vége óta a helyi bv.-intézetben töltötte a bíróság által elrendelt letartóztatását.

– Megtudtuk, hogy az alapvetően szakácsként dolgozó férfi az országban többfelé folytatott vendéglátáshoz kapcsolódó tevékenységeket, emellett tetoválással is foglalkozik. Itt kapcsolódott be a nyomozásba a másik szál, az áldozat által érzékletesen lefestett, „telivirágozott” nő. Tavaly sikeresen felgöngyölítettünk egy másik ügyet, ami több ponton emlékeztetett a jelenlegi esetre: akkor egy virágmintás tetoválásokat viselő nő elkábította, majd kifosztotta alkalmi szexpartnerét. Akkor is, az őszi ügyben is a gyanúsított pezsgőt itatott áldozatával, majd a palackot és a poharakat is elvitte a helyszínről, az azonosságok mentén további kapcsolatokat kerestünk. Kollégáimmal emlékeztünk rá, hogy az akkori gyanúsított elfogásakor a társaságában volt egy feltűnően alacsony, ám mindenféle szirmokkal szintén gazdagon tetovált barátnője. Rákérdeztünk a sértettnél: egészen bizonyos-e abban, hogy a termetesebb nő viselte-e bőrén a virágmotívumokat.

– Nem volt benne biztos, véleményünk szerint a lakásában járó asszonyt jobban megfigyelhette. Kiderítettük, hogy G. Csabáné (46) Svájcban dolgozik egy éjszakai klubban. Kapcsolatrendszere feltérképezésekor látókörünkbe került menye, B. Szilvia (25) is, aki hét és fél hónapos terhes volt, így ő tökéletesen megfelelt a sértett által leírt, igen erős testalkatú nőnek. Megtudtuk, hogy a kismama novemberben tetoválást készíttetett magának a család ismerőseként és üzlettársaként felbukkanó F. Zsolt Mihállyal, így már a férfit is el tudtuk helyezni a képletben. Miután azonosítottuk B. Szilviát, elfogására egy olyan helyszínt választottunk, ahol tudtuk, hogy meg kell jelennie: védőnőjénél vettük őrizetbe. Ezzel egy időben hallgattuk ki a férfit a gyulai büntetés-végrehajtási intézetben.

A nyomozók kihallgatásokkal rekonstruálták a történteket. Kikristályosodott teljes egészében a novemberi rablás menete. A gyanú szerint az értelmi szerző G. Csabáné volt. Valamiképpen tudomást szerzett arról, hogy menye ismerőse, az idős ember nem él rossz körülmények között, ezért elhatározta, hogy az ifjabb asszonnyal együtt ráteszi a kezét a házban található értékekre. A két nőnek szüksége volt egy erősebb férfira, így került a képbe a novemberben Érden tetoválásokat készítő szakács, aki a fiókot feszítette ki. G. Csabáné idézésre február 18-án megjelent a Budaörsi Rendőrkapitányságon. Mindhárom gyanúsított ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, a két nő szabadlábon védekezik, a férfi letartóztatását tölti.    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714019417
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714019417
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159781_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151591_auto_resized.jpg
ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157977_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rákay Philip egy régi titkot tört fel, kiderült, hogy politikai szerepvállalása miatt rúgatta ki Lilu a zenetévétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714019417
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160030_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160238_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: busz és kamion ütközött az M1-esen, óriási a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében