Aktuális

Hazavárja anyja a darabolós gyilkost

L. B.

Létrehozva: 2018.08.25.

Még 17 börtönév van hátra L. Zsoltnak abból a 35-ből, amit Soproni Ági meggyilkolásáért kapott. Ilyen szörnyűség után azt hinnénk, a családja levette róla a kezét, de a Borsnak az édesanyja elárulta: rendszeresen tartja fiával a kapcsolatot.

Már csaknem két évtizede, hogy kegyetlenül megölték a Nemzeti Színház egykori színésznőjét, Soproni Ágit. Ahogy azt a tegnapi lapszámunkban megírtuk: a bestiális gyilkosságot a nő fia felbujtására, az akkor 25 éves L. Zsolt követte el. Egy kábeldarabbal fejbe vágta, majd megfojtotta áldozatát. A brutális bűncselekmény az egész országot megrendítette, rengeteget cikkeztek az ügyről, de a híradások középpontjában mindvégig Soproni Ági fia, P. András állt.

„A fejét keressétek!” – kiáltotta a rendőr

– Zsoltnak már öt évvel korábban meghalt az apja, a gyilkosság után édesanyjával élt Solymáron. Rengeteg holmit vitt oda, mint utóbb kiderült, ezeket a színésznő fiától kapta az „elvégzett munkáért” – mondta a Borsnak a család egyik közeli ismerőse, aki akkoriban sokat járt arrafelé. A tragikus napon Zsolt és P. András a solymári erdőben rejtették el a feldarabolt holttestet. A házuk közvetlen közelében.

– A rendőrök csatárláncban keresték a tetemet. Máig nem felejtem, ahogy az egyikük azt kiáltotta: „A fejét keressétek!” Az egész utca hallotta. A mostanra nyolcvan év körüli Erzsi néni aztán teljesen magára maradt, sokáig fia ártatlanságát hangoztatta, a beismerő vallomás után azonban kénytelen volt belenyugodni a magányba – mesélte lapunknak az informátor. Teológiát tanul a börtönben Erzsébetnek két éve volt infarktusa, a lánya szokott hozzá járni, de azóta is mindent egyedül csinál a ház körül. Ottjártunkkor is ép­pen a virágait gondozta a hatalmas ház udvarában. Az ősz hajú asszony először nem értette, mit akarhatunk, kérdéseink hallatán azonban könny szökött a szemébe. Érdeklődésünket udvariasan elhárította, egyértelművé tette, hogy ennyi idő elteltével nem kívánja feltépni a régi sebeket. Annyit azonban határozottan kijelentett, hogy rendszeresen tartja fiával a kapcsolatot, és hazavárja „szegényt”.

– Nagyon kedves és aranyos, gyakran visz süteményt a szomszédainak is. Az elmúlt három évben nem igazán hozta szóba a fiát, de előtte szinte mindig róla beszélt. Azzal büszkélkedett, hogy teológiát tanul a rácsok mögött Zsolt, aki mindig összeírja neki, hogy mit rakjon a csomagba – mondja a jól értesült ismerős.

Befuccsolt a telefonkártya-biznisz

Zsolt pizzafutárként dolgozott, de a gyilkosság előtt mobilkártyákkal kezdett üzletelni a színésznő fiával. Néhány hónap után óriásit buktak, Zsolt hatszázezer forintot, András ennél is többet. A színésznő fia azt ígérte neki, ha megöli az anyját, ő eladja a házat és a vagyonból kap nyolcmillió forintot. Nem L. Zsolt volt az egyetlen, akit a fiú megkeresett ezzel. D. Beáta nem vállalta a feladatot, ô emberölés előkészülete miatt állt bíróság elé. „Nem a szavak embere vagyok, máig nem értem, miért történt a tragédia” – mondta egyik tárgyalásán Zsolt, aki Andrással egyetemben életfogytot kapott.

Interjút adott a lebukás előtt

Soproni Ági színésznőt hónapokon át eltűntként keresték. A családanyának 2000. március 9-én veszett nyoma. Fia interjúkat adott, újságoknak juttatta el anyja fényképét. A fiú kiváló színészi vénával rendelkezett, jól tudta játszani a szerepét. „A naptára üres volt attól a naptól kezdve, az összes feljegyzését kidobálta, a szemetesben sem találtam meg” – mondta a fia egy tévéinterjúban. Aztán mégis lebuktak és összeomlott a jól felépített hazugságvár.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162601_auto_resized.jpg
origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714086308
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714086308
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros