Aktuális

Feleségül ment a húgát megölő szörnyeteghez

D. P.

Létrehozva: 2019.03.02.

A kanadai Paul Bernardo és Karla Homolka története nem egy tipikus Bonnie és Clyde romantikus bűnmese. A pár három fiatal lányt – köztük Karla húgát – erőszakolt és gyilkolt meg 1990 és 1992 között Kanadában. Mindent videóra vettek. 

John Douglas, az FBI Nyomozástámogató Részlegének legendája részt vett az akkor még ismeretlen elkövetők profilozásában, szörnyű élményeit pedig a Sötétség című bestsellerében írta le. 

Paul Bernardo rendkívül értelmes bűnöző volt: felsőfokú számviteli diplomát szerzett, és segédkönyvelőként dolgozott, mielőtt megbukott volna egy vizsgán. Aztán abból élt, hogy amerikai cigarettákat csempészett át a kanadai határon. Feleségét rendszeresen verte és megalázta: szadista szexuális praktikákra kényszerítette, és lealacsonyította a viselkedésével. Előfordult, hogy bezárta a házuk pincéjébe, vagy ráparancsolt, hogy az ágya mellett, a padlón aludjon. Állandó visszaigazolásra volt szüksége, hogy merevedési zavarai és kiújuló impotenciája ellenére is igazi férfinak hihesse magát. Feleségét, korábbi barátnőit és áldozatait is arra utasította, hogy „királynak” vagy „uramnak” szólítsák, miközben fojtogatta őket. 

Mint elfogásakor kiderült, bűnözőként sem volt már újonc. Ő volt a „scarborough-i erőszaktevő”, aki onnan kapta a nevét, hogy korábban évekig rettegésben tartotta Torontó hasonló elnevezésű külvárosát. Buszról leszálló nők háta mögé lopakodott, majd megerőszakolta őket. Ezeket a bűncselekményeket azért nem kötötték össze a későbbiekkel, mert egyáltalán nem egyezett az elkövetési stílus. 

Bernardónak régóta fájt a foga jövendőbelije, Karla Homolka szépséges húgára. Ezért rávette a nőt, gyógyszerezze be Tammyt, hogy ő megerőszakolhassa. A lány azonban belefulladt saját hányásába. Karla azután ment feleségül a férfihoz, hogy az megölte a testvérét. Az esküvő ugyanaznap volt, amikor az egyik áldozatuk, Leslie Mahaffy holttestét felfedezték egy tó fenekén. 

Hogyan mehetett hozzá Karla egy ilyen szörnyeteghez? Hogyan tűrhette, hogy a férfi üti-veri, megalázza és bűntársává teszi fiatal lányok megerőszakolásában és megölésében? Erre a sokat látott John Douglas sem tudott egyértelmű választ adni, de a szadis­ta kapcsolatok fejlődésének egyes lépcsőfokai közelebb hozhatnak az igazsághoz. 

Roy Hazelwood ugyancsak egykori FBI-os profilozó szerint minden úgy kezdődik, hogy a szadista kiszemel magának egy naiv, sebezhető alanyt, aki talán a megmentőjét látja a férfiban. Ezután elbűvöli a nőt figyelmességével és mindent megad neki. Amint megkapta őt, szadista játékokra veszi rá, ami később rendszeressé válik. A nő ettől mocskosnak érzi magát, és egyre jobban elszigetelődik a barátaitól, hozzátartozóitól és a külvilágtól. A negyedik lépésben a férfi teljes kontroll alá helyezi párját. Még azt is megszabhatja, mikorra kell hazaérnie. Végezetül a nő – miután teljesen magára maradt – mindent megpróbál megtenni, hogy kielégítően tudja szolgálni urát és parancsolóját. 

Karla Homolka a gonosz szimbólumává vált Kanadában, ezért nagy felháborodást váltott ki, amikor 2005-ben, tizenkét évnyi börtön után elengedték. Bernardótól még a börtönévek alatt elvált, szabadulása után pedig megpróbált új életet kezdeni. „Nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, most is veszélyes vagyok, és félteniük kellene tőlem a gyermekeiket” – mondta egy tévéműsorban. Karla aztán összeházasodott ügyvédje testvérével, gyermekük is született. 

Bernardo jelenleg is életfogytiglani büntetését tölti, első szabadlábra helyezési kérelmét tavaly utasították el. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134794_auto_resized.jpg
origo.hu

Más feleségével találkozgat a Házasság első látásra egyik szereplője - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27108_resized.jpg?avcount=1713271817
origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131077_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130547_auto_resized.jpg
ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134538_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Orbán Viktornak üzent a kegyetlenkedő antifák legnagyobb támogatója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27121_resized.jpg?avcount=1713271817
origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109149_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Hosszú Katinka döntése végleges, szomorú hírt közölt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132168_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134896_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ae4RZb5-5qyhiL4m4yCopGRHVFB65IgKe8GwZUU2irc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhNDA3MDYyYjExYjQwZDdhYTY1YzhjODM0ODU3MzAw.jpg
Hullámsír

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában