Ez rosszabb, mint egy lőtt seb – mesélt fertőzéséről egy koronavírusos nővér

Egyre több koronavírus-fertőzött – köztük egészségügyi dolgozók is – kötelességüknek érzik, hogy személyesen számoljanak be betegségük tüneteiről, figyelmeztetve az embereket: lássanak a statisztikák, a számok mögé és ne vegyék félvállról a világjárványt.

Így tett a texasi Shareka Williams is: az asszony, aki egy rehabilitációs intézetben dolgozik nővérként, betegágyáról készített videót. A felvételen tisztán látszik: a levegővétel is nehezére esik – így alighanem szavait is könnyebb megfogadni, amikor azt mondja: “Ez a vírus nem vicc. (...) Ne várj, amíg túl késő lesz! Ne várj, amíg a családodat érinti! Ne várj, amíg a gyerekeidet érinti! Ne várj, amíg téged érint!”

Excuse the way I look.

Közzétette: Shareka Williams – 2020. március 30., hétfő

A lábadozó ápoló arról is beszélt, milyen tünetei vannak: “Alig tudsz enni, alig tudsz járni. Nem tudsz lélegezni, mert annyira féj. Pokolian fáj. Soha nem lőttek meg, de ez valószínűleg rosszabb, mint egy lőtt seb – magyarázta.

Videójához több mint ezer támogató komment érkezett az elmúlt napokban.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors