Aktuális

Érintésre vágyik, de tartani kell a távolságot? Izlandon kitaláltak egy megoldást

Bors

Létrehozva: 2020.04.14.

Folyamatosan kutatják a koronavírus-járvány ellenszerét, de egyelőre a klinikai teszteknél tovább egy szerrel sem jutottak. Így tehát marad az egyelőre működőképesnek tűnő módszer, és tartjuk másoktól a távolságot. Izlandon a kelet-izlandi Hallormsstaður Nemzeti Erdészet munkatársainak jutott eszébe, hogy ez ugyan hatékony módszer, de az emberekben egy idő után egyre erősebb lesz a vágy az érintés iránt.

Az ő megoldásuk erre, hogy ha már embertársainkat nem ölelgethetjük kedvünkre, legalább a fákat karoljuk át, hogy ezzel is átjárhasson minket az a felszabadító érzés, ami az öleléssel jár.

Þór Þorfinnsson erdész elmondta, hogy folyamatosan tisztítják az ösvényeket, hogy a kirándulóknak ne kelljen túl közel kerülni másokhoz. A hófödte utak tisztításával mindenki szabadon élvezheti a természetet, így a fák ölelgetését is, de ezzel kapcsolatban az erdész még hozzátette, ne az első útjukba akadó fát karolják át, hanem menjenek beljebb az erdőben, nehogy azzal fertőzödjenek meg, hogy mindenki egy fát talál meg magának.

Þorfinnsson szerint már egy 5 perces faölelés hatása is napokig kitart, így mindenknek ajánlja a módszert, amit szerinte legjobb csukott szemmel végezni, hogy tökéletes legyen a relaxáció.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében