Aktuális

Egészségünket is védik az illemszabályok

Bors

Létrehozva: 2020.05.13.

Fokozatosan újra nyílnak a szállodák, de nem tudja, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő viselkedés? Végig kötelező a szájmaszk használata? A Bors segít, hogy tökéletesre tudja fejleszteni a szállodai etikettet.

Forrás: Pixabay

Már a pünkösdi hétvégét is szállodában töltheti családjával, hiszen május 29-én számos hotellánc nyitja meg kapuit az országban. A Hunguest Hotels hatalmas hangsúlyt fektet az óvintézkedésekre, külön Covid-kódexet is elkészített a saját dolgozói és a vendégek biztonságának érdekében.

A közösségi terekben fertőtlenítőpontokat helyeznek el, valamint a megfelelő távolságtartás érdekében tágasabb elhelyezést biztosítanak az éttermekben, wellness pihenőterekben és minden közösségi térben. Ahhoz, hogy a karantén utáni első napjai biztosan békében teljenek, nem árt tudnia néhány fontos illemszabályt.

Megköszönni ingyen van

A hoteletikett szabályai rendkívül egyszerűek, lényegében csak az alapvető udvariasságon és a mások felé mutatott tiszteleten alapszik. Bátran használja a „köszönöm” és a „legyen szíves” szavakat, hiszen ezzel az ott dolgozóknak is pozitív lesz a hozzáállása önhöz.

– A szállodai munkatársakkal legyünk udvariasak, ne felejtsük el, hogy ők bár szolgáltatnak, de nem szolgák. A kedvesség és udvariasság kedvességet és udvariasságot szül – kezdi a Borsnak Csorba Katalin protokoll szaktanácsadó.

Amikor begördül az autójával a szálloda kapuja elé, csak annyi ideig tartózkodjon ott, ameddig a csomagtartójából kiveszi a csomagjait. Igyekezzen a megfelelő időben érkezni, nem illendő, ha egy fél órával a megbeszélt időpont előtt már követeli a szobáját. Ha igénybe veszi a londiner szolgálatait, miután felsegítette a bőröndjeit, adjon neki borravalót és köszönje meg. A szobában lehetőleg minden ruháját pakolja ki a szekrényekbe.

– Ha csak átutazóban vagyunk, akkor nem feltétlenül szükséges kipakolni a bőröndből, többnapos tartózkodás esetén viszont a kinn hagyott bőrönd akadályozza a napi takarítást, úgyhogy ha végképp nincs kedvünk kipakolni, akkor a bőröndöt tegyük be legalább a szekrénybe – mondja a szak­tanácsadó.

Ne hagyja a földön, vagy mindenhova felakasztva a dolgait, mert a szobalányoknak nagyon megnehezíti ezzel a dolgát és a használt törülközőket ne dobálja a földre, helyezze azt a mosdóba vagy egy bútorra.

Ne csomagoljon ételt az étteremben

A szállodákba mindenki pihenni jár, ezért fontos, hogy ne hangoskodjon, és ha a gyerekekkel együtt megy, akkor próbálja őket is csöndre inteni. A koronavírus miatti óvintézkedések értelmében kötelezően be kell tartania a távolságtartást, nem csak a welnnessrészlegen, de az étteremben is. A szállodákban általában jár a reggeli és a vacsora, általában mindig svédasztalos formában. Csak annyi ételt válogasson össze, amennyit meg is bír enni és ne kezdjen el csomagolni az asztalnál.

– Sok helyen az asztalhoz kísérnek minket, ha nem, akkor a hölgyre illik hagyni az asztalválasztás lehetőségét. A rendelést a férfi adja le – mondja Csorba.

Mindig használja a zuhanyzót

A wellnessrészlegen is érdemes betartani a legalapvetőbb higié­niai és illemszabályokat, hiszen ezek az egészségünket is védik.

– A wellnessbe sportöltözetben, fürdőruhában vagy fürdőköpenyben menjünk és mindig tiszta papucsot viseljünk. Úgy használjuk a fürdőt és a szaunát, hogy másokat ne zavarjunk – mondja a protokoll szaktanácsadó.

Mielőtt belépne bármelyik medencébe, vagy szaunába, mindig zuhanyozzon le előtte, hiszen most még inkább fontos a higié­nia. Ha kilép a vízből, utána is érdemes lezuhanyozni, hiszen így megszabadulhat a kórokozóktól és elkerülheti az esetleges fertőzéseket. Kerülje a hangoskodást, ne hallgassa kedvenc zenéjét maximum hangerővel, ne fröcskölje le a többieket és ne ugráljon a medencékbe. Ügyeljen, hogy ne hagyjon szemetet maga körül. Ha társaságban szaunázik, használjon szaunalepedőt. Ha ezeket az alapvető illemszabályokat betartja, biztosan jó hangulatban fog eltelni a pihenésre szánt ideje.              

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138296_auto_resized.jpg
origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713495312
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Már gyerekként sem volt egyszerű eset" - Milák Kristófról sztorizott a magyar edző

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141043_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141707_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713495312
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17093867_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713495312
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713495312
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze