Drogot kértek elrablói Pötyi csikóért

A fél ország drukkolt Pötyi csikónak a múlt héten, hogy hazakerüljön, miután két tolvaj meglovasította a négyhetes pónit a főváros XVIII. kerületéből egy autóval együtt. Mint arról a Bors is beszámolt, a csikó négy nap után épségben meglett, már jól van, ám ez gazdáinak egyáltalán nem hozott megnyugvást.

Az öthetes csikó már jól van, négy napig volt távol otthonától © Hatlaczki Balázs

A Bors megtudta: a nyomozás szerint a csikó egyik elrablója családtag, és információink szerint a lóért pénzt – egész pontosan hétezer forintot – és kábítószert kértek a tolvajok. Az egyik gyanúsított édesapja csak most szerzett tudomást a fiú problémáiról és kétes ügyeiről.

– A csikó az ötéves kislányomé. Nem minket lopott meg valójában, hanem a testvérét! – mondta a Borsnak az édesapa, akinek nevelt fiáról, párja édes gyerekéről van szó. – Beengedtem a házamba, ételt adtam neki. Most pedig mehetek az óvodába elintézni, hogy ne hozhassa el a gyerekeimet! – panaszolta a férfi.

A 20 éves K. Kevint és a 22 esztendős Sz. Ádámot már elkapták, egy vecsési ház padlásán bujkáltak

Az elmúlt öt hétben összesen hat alkalommal törtek be a családhoz. Több száz ezer forint értékben tűntek el szerszámok, egyéb dolgok. Egyik alkalommal egy kisbárányt is zsákmányoltak a betörők, az az állat nem került elő. A családnak sok minden megfordult a fejében, de arra egyikük sem mert gondolni, hogy pár betöréshez egyik hozzátartozójuknak is köze lehet. Abban reménykednek, hogy ez az ügy majd észhez téríti a fiút, és felhagy a drogokkal.