Dráma: Ádernek el kell hagynia a Sándor-palotát

Áder János köztársasági elnöknek ki kell költöznie a Sándor-palotából, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis szemet vetett a patinás épületre. A Bors megnézte, hová költözhetne Áder.
Áder János köztársasági elnöknek ki kell költöznie a Sándor-palotából, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis szemet vetett a patinás épületre. A Bors megnézte, hová költözhetne Áder.

A legolcsóbb:Országház

Ha már a miniszterelnök és stábja szívesen beköltözne a Sándor-palotába – eredetileg egyébként is a kormányfőknek építették – akkor felmerülhet a kérdés, hogy miért nem cserélnek az államfővel? Áder elférne a Parlamentben, keresve sem találna szebb, praktikusabb épületet az Országháznál. Ráadásul nem is járna többletköltséggel.

A dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy a hírek szerint már maga Orbán Viktor is azért szeretne kiköltözni a Parlamentből, hogy végre teljesen az Országgyűlésé legyen az épület.

A legszebb kilátás: Citadella

Ha már a kilátás is szóba került – a Sándor-palotában szinte minden vendéggel készül fotó az erkélyen, háttérben a panorámával – kiváló választás lenne a Citadella. A hatalmas erődítmény, bár nem a legkényelmesebb választás egy elnöki rezidenciának, feladatát el tudná látni, protokolláris eseményeknek adhatna otthont. Igaz, a lőrések és az ágyúk nehezen illenének a képbe.

A legvalószínûbb:Balettintézet

Az Andrássy úton található Balettintézet – eredeti nevén Dreschler-palota – régóta megoldatlan problémája a kerületnek. Néhány éve egy portugál cég kezébe került, de ők sem kezdtek semmit a leromlott állapotú épülettel. Az 1886-ban átadott ház felújítva díszes otthont adhatna a Köztársasági Elnöki Hivatalnak (KEH), igaz, nem lenne annyira szép a kilátás, mint a budai várból.

A legmókásabb:Elvarázsolt kastély

Nagyban megkönnyítené a kétoldalú tárgyalásokat, ha a kényelmetlen mahagóniasztalok helyett a pörgő-forgó bárszékeken fogadná kollégáit az államfő. A Vidámpark hamarosan úgyis bezár, visítozó gyerekcsapatok nem zavarnák az elnöki hivatal munkáját. A kastély ráadásul megmarad, hiszen műemlékvédelem alatt áll. A Vidámpark honlapja szerint az épületet jelenleg kilencven centiméteres magasság felett szabad csak látogatni. Még Sarkozy is bemehetne…

A legmodernebb: Cet

Budapest, úgy tűnik, a ki nem használt lehetőségek városa. A IX. kerületben található épület 2011-re készült el, de azóta sem tudják, mit kezdjenek vele. Eredetileg kulturális és bevásárlóközpont lett volna belőle. Kihasználatlanságán túl még az is mellette szól, hogy az állam ezzel kifejezhetné: nincs takargatnivalója, üvegzseb mellé jöhet az üvegbálna. Az már más kérdés, hogy Áder János szívesen vállalná-e Jónás szerepét.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors