Csoda Nemesbikken! Marika néni 98 évesen kigyógyult a koronavírusból

Az összes dolgozó és tíz idős beteg is megfertőződött koronavírussal a nemesbikki Béthel Református Szeretetotthonban, és kivétel nélkül mindannyian meggyógyultak, köztük a 98 éves Marika néni is, írja a Ripost.

© Ripost

Ez a helyzet alaposan feladta nekünk a leckét - mondta a lapnak Victor Dániel, az intézet vezetője. „A részleget, ahol az idősek laktak, elkülönítettük, az érintett munkatársak otthoni karanténba vonultak. A többi gondozó, kiegészülve a takarítókkal, 12 órás munkarendben dolgozott. Egy munkatársunk teljes védőfelszerelésben csak az elkülönített lakókkal töltötte a műszakját.”

Három hét kemény munka után ma nincs újabb megbetegedés, a korábban fertőzöttek pedig meggyógyultak.

Victor Dániel a református idős otthon fenntartója Isten csodájának tartja, ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt.

© Ripost

Elképzelhető, hogy a demens betegek nyugalma is hozzájárult a gyógyulásukhoz? – kérdezett egy szakembert a Ripost.

Szlobodnyik Csaba klinikai pszichológus egy érdekes példát hozott fel: vizsgaidőszakban az összes egyetemista meg van fázva, ugyanis a stressztől romlik az immunrendszer működése.

Biztos vagyok benne, hogy ezek az idős emberek azzal, hogy nem estek pánikba, hiszen jóformán annak sem voltak tudatában, hogy betegek, könnyebben meggyógyultak – tette hozzá a szakember.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors