Aktuális

Autóillatosítóval fedte el a hullaszagot a sorozatgyilkos

BoBe

Létrehozva: 2019.10.12.

Fritz Honka né­met sorozatgyilkos 1970 és 1975 között négy prostituáltat gyilkolt meg, holttestüket feldarabolta és a saját lakásában rejtette el. Az elviselhetetlen szag ellen fenyőillatú autóillatosítókkal védekezett. Egészen addig nem bukott le, amíg ki nem gyulladt a lakóház, és meg nem találtak a tűzoltók egy félig oszladozó testet a lakásában.

Gátlásossá tette előnytelen külseje

Honka 1935. július 31-én született Lipcsében, gyerekkorát alkoholista apja és beszámíthatatlan anyja kísérte végig. Kilencen voltak testvérek, édesapját koncentrációs táborba vitték. A férfi elköltözött otthonról és először kőművesként, majd mezőgazdasági munkásként kezdett dolgozni. Súlyos alkoholproblémája miatt nehezen tudott beilleszkedni a társadalomba, a nőkhöz is sajátos látásmód szerint közeledett. 1956-ban súlyos autóbalesetet szenvedett, ahol eltölt az orra, így gátlásai tovább növekedtek. 1967-ben költözött Hamburg mellé, Ottensenbe, ahol gyilkos élete elkezdődött.

Idős prostikra vadászott

1972-ben Irmgard Albrechttal élt együtt, majd augusztusban be akarta vonni Ruth Dufnert egy „édes hármasba”. Dufner szerencséjére el tudott menekülni a férfitól, egyből a rendőrségre rohant, és feljelentette Honkát. 4500 német márka megfizetését követelték tőle, de a nemi erőszak vádját visszavonták. Első áldozata a 42 éves Gertraud Brauner volt, aki nem szeretett volna szexuális aktust folytatni az alkoholtól bűzlő, erőszakos Honkával. A bedühödött gyilkos ekkor megfojtotta, apró darabokra vágta a testet, és lakása mellett, a közelben rejtette el a „csomagokat”. A testrészeket a hamburgi rendőrség megtalálta, a gyilkost viszont nem. 1974-ben aztán ismét lecsapott, Anna Beuschel 54 éves prostituáltat gyilkolta meg a saját lakásában.

A holttestet szintén feldarabolta, műanyag zacskókba tette, és lakása szekrényeiben és padlásán rejtette el. Később azt mondta, azért tette, mert nem volt elég szenvedélyes az aktus során. Ugyanebben az évben Frieda Robbick is az áldozata lett, majd 1975-ben Ruth Schult. Mindkét holttestet feldarabolta, és a lakásában rejtette el. A szomszédok panaszkodni kezdtek a kiszivárgó förtelmes bűzre, ekkor ipari mennyiségű fenyő illatosítót vett, és felaggatta lakása minden pontjára, hogy elvegye az oszladozó testek szagát.

Végül véletlenül bukott csak le

A hamburgi tűzoltóság buktatta végül le, mivel a lakóház, amiben élt, kigyulladt és a lángokkal küzdő tűzoltók Honka lakásán egy oszladozó törzset találtak műanyag zacskóban. Később az összes testrészt megtalálták. A sorozatgyilkos ezalatt munkában volt, és mit sem sejtett, amíg haza nem ért, és meg nem látta a lakás előtt várakozó rendőröket. Először elismerte tettét, majd egy év múlva mindent letagadott a bíróságon, mondván, semmire sem emlékszik az alkohol miatt.

1976-ban, 41 évesen került börtönbe, a fogva tartása alatt bevallotta, azért ölte meg a nőket, mert azok kigúnyolták, hogy az orális szexet jobban szereti, mint a hagyományosat. 15 év börtönre ítélték, alkoholis­ta életmódját enyhítő tényezőnek tekintették. 1993-ban szabadult, utolsó éveit Peter Jensenként élte egy otthonban. 1998. október 19-én, 63 évesen természetes halált halt egy kórházban. 

Filmre vitték a sorozatgyilkost

Fritz Honka életét Fatih Akin rendező álmodta mozivászonra, a filmet október 10-től láthatják a hazai nézők Az arany-kesztyű címen. Az alkotás végigkíséri a főszereplő belső vívódásait, a nőkkel való viszonyát, és szemléletesen mutatja be a szörnyű gyilkosságokat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714085411
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163717_auto_resized.png
hirtv.hu

Vezércikk – A CPAC Hungary a konzervatív erők egyik legfontosabb rendezvényévé vált + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714085411
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros