A tömeges tesztelés a tömeges oltás főpróbája

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában kérte a segítséget, hogy a tömeges tesztelést sikeresen lehessen végrehajtani.
Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában kérte a segítséget, hogy a tömeges tesztelést sikeresen lehessen végrehajtani.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy jövő hétfőtől indul a bölcsődék, óvodák és az általános iskolák, valamint az egészségügyi intézmények tesztelése, valamint munkába álltak a tesztbuszok is.

Megjegyezte, hogy a gyorstesztekkel kapcsolatban neki is vannak kétségei. A tömeges tesztelést azért rendelték el, mert ezt kérték tőlük, így jobban érzik magukat az érintettek. Komoly logisztikai feladat megszervezni, hogy a legkisebb településen is legyen tesztelés, "de készen állunk erre". A feladat elvégzésében kétezer egyetemista vesz részt - mondta.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy ez egy gyakorlat a tömeges oltásra, amit ugyanúgy le kell majd vezényelni, ha megérkezik a vakcina.

"Mindenkinek kérem a segítségét, hogy a tömeges tesztelést jól végezzük el. Ez egy gyakorlat, hamarosan az átoltást ugyanígy kell levezényelnünk" - mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta: nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány. Még nem lehet tudni, mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik - fűzte hozzá.

Mindenkinek kérem a segítségét, hogy a tömeges tesztelést jól végezzük el. Ez egy gyakorlat, hamarosan az átoltást ugyanígy kell levezényelnünk.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. november 20., péntek

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors