Aktuális

A Fehér Fém Bivaly éve kivezet a válsághelyzetből – kínai horoszkóp

Bors

Létrehozva: 2021.02.07.

Február 12-én beköszönt a kínai újév, amely 2022. január 31-ig tart, és ezúttal a Fém Bivaly, egészen pontosan a Fehér Fém Bivaly éve lesz.

Forrás: AFP

A kínai újév, vagy holdújév (kínaiul „csuncsie”, vagyis tavaszünnep) a világ népességének egynegyede számára – köztük a hazánkban élő kínai lakosság életében is – az év legnagyobb ünnepe. Más ázsiai országokban is megünneplik, köztük Koreában, Japánban és Vietnamban, illetve mindenhol, ahol jelentős a kínai népesség. 

Mozgó ünnep, ezért az időpontja évről évre változik. Kiszámítása, meghatározása bonyolult, állítólag sok kínai is csak a hivatalos naptárból tudja, hogy az adott évben mikor tartják. Egy biztos csak, hogy az évkezdet mindig január 21. és február 21. közé esik.

A tavaszünnep nemcsak az új év, hanem a tavasz kezdete is, és csakúgy, mint nyugaton, összejönnek a családok, megajándékozzák egymást, elbúcsúztatják az óévet és biztosítják a szerencséjüket a következő esztendőre. Az ünnepségsorozat tizenöt napig tart.

Hasonló babonák 

A kínaiak nagyon babonásak, és a legnagyobb ünnepükhöz is számos hiedelem kapcsolódik. Holdújév napján náluk sem ajánlatos kivinni a szemetet, mert szerencsétlenséget hoz, de ugyanígy kerülni kell a takarítást, a mosást, sőt a tisztálkodást is. Hitük szerint újév másnapján az anyósokkal és apósokkal, harmadnapján pedig más rokonokkal és barátokkal való találkozást érdemes kerülni, mert veszekedést, kellemetlenséget hozhat a hátralévő időszakban. Újév he­tedik napja vi­szont az élvezetek, a boldogság és a közös ün­neplés ideje.

Piros és zöld a színe

A kínai horoszkóp szerint a Fehér Fém Bivaly éve a felelősségvállalás, a kemény munka, a szervezettség, a kitartás, az elszántság és az érdemek éve lesz.

Hogy mire alapozzák ezt? A bivaly erős, határozott, sőt makacs, kitartó, hűséges, őszinte és megbízható állat. Kemény munkára, kitartásra ösztönöz, mivel maga is ilyen. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a Bivaly évében a kemény munka hozza meg a sikert, nem pedig a szerencse.

Emellett a bivaly állhatatosságot, békét, harmóniát, családot és szeretetet, stabilitást, fegyelmet, szervezettséget, türelmet, valamint elszántságot is jelképez.

A horoszkópok szerint 2021-ben a fő feladat, hogy álmaink megvalósítására törekedjünk, ugyanakkor tisztelnünk és védenünk kell a családunkat. Az időnket be kell osztani, méghozzá úgy, hogy fontossági sorrendet állítunk fel teendőink között, és a kevésbé lényegesekre nem szükséges időt fecsérelnünk. A nehézségek ellenére is tovább kell menni a kiválasztott úton, hogy elérhessük a céljainkat.

Bár az egészségére mindig mindenkinek figyelnie kell, a Bivaly évében van egy ki­emelten fontos terület: mivel a Bivalynak érzékeny a tüdeje, így nagyobb a légúti megbetegedések kockázata. A 2021-es év színei a kínai horoszkóp szerint a piros és a zöld, mivel ezek egyensúlyba hozzák a kínai kozmológia öt elemét. A zöld a természetet, a piros pedig a tüzet jelképezi.

Család és kapcsolatok

A Bivaly hűséges, szelíd, és védelmezi a szeretteit, vagyis „családcentrikus”. Mindezeket a hatásokat érezni fogjuk a családi életünkben, ami ki-emelt fontosságot kap a következő kínai évben.

A család mindenki számára fontosabb lesz az átlagosnál, a korábbiaknál, akár szülő-gyerek, akár párkapcsolati viszonyról legyen szó. Sok minden történik majd a családban, és ezek közül néhány esemény igazi megpróbáltatás lehet, ezért az alkalmazkodás és a családi viszonyok átrendeződésének éve lesz a február 12-én kezdődő időszak, amikor a rutinra már nem támaszkodhatunk.

A viszonyok megváltozása azonban nem feltétlenül jelent rosszat, mert a végén közelebb érezzük majd magunkat a szeretteinkhez, és saját magunkat is új szemszögből látjuk. Méginkább tudatában leszünk annak, mit várunk a családunktól, jobban megismerjük önmagunkat és azokat is, akik kedvesek a számunkra.

Karrier és pénzügyek

Bár néhány állatöv szülöttének a pénzzel is kifejezett szerencséje lesz, munka nélkül a pénz és az eredmények sem jönnek senkihez, meg kell dolgozni a megszerzéséért és a hatékony kezeléséért, a jövedelmező befektetésért. Egy közmondással élve: vetés nélkül nincs aratás. 

Viszont a jövedelmek nem mindig lesznek arányosak a befektetett munkával, és néha ugyanazért a jövedelemért nagyobb erőfeszítést kell tenni.

Az elemzők összegzése szerint a Fehér Fém Bivaly éve a fáradságos munka éve lesz, de gyorsabban és könnyebben kijutunk a válsághelyzetekből.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164476_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714125910
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros