Lapunk több soron beszámolt már olyan lehetetlennek tűnő, vagy éppen apró, de a helyzeten túlmutató kihívásokat, amelyekkel a vezetők próbára teszik a munkára jelentkezőket, hogy kiderüljön a számukra, hogy a jelöltek közül ki a legmegfelelőbb a pozícióra. Ilyen például a "kávés teszt", amely feltűnés nélkül árul el sokat egy-egy emberről. Néha ugyanis a sok hasonszőrű jelentkező között nem a tudásbeli különbség, hanem a személyiség dönt csak. Ezt vizsgálja a "só és bors teszt" is, melyet itt mutatunk be.
A Reddit-felhasználók a kávés teszten felbuzdulva osztották meg saját tapasztalataikat arról, hogy milyen dilemma elé állították őket az állásinterjúik során. Valaki elárulta: a főnöke a "só és bors teszt" alapján választott mindig – szúrta ki a Unilad.
Egy cég, ahol korábban dolgoztam, egész napos interjút készített az emberekkel, és ennek egyik pontja egy ebédinterjú volt. A jelentkezőknek mindig el kellett menniük ebédelni az igazgatóval, ezután a főnököm nézte, hogy a személy kipróbálja-e az ételt először, és utána fűszerezi-e be, vagy azonnal a sóért vagy a borsért nyúl, anélkül, hogy tudná, milyen ízű az étel az étteremben. Ha nem próbálta ki először az ételt, akkor nem vették fel.
A Reddit-felhasználó ezt azzal magyarázta, hogy szerinte a főnöke nem a megszokott és unalmas munkásokat kedveli, akik a régi bevált módszerekkel dolgoznak mindig és ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez, hanem akik mernek új ízeket megkóstolni, és csak azután ízesíteni máshogy, ha esetleg nem ízlik neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.