Tragédia

"Igazi nagy szíved volt..." – százak gyászolják a ráckevei áramütésben meghalt Balázst

B. T.

Létrehozva: 2024.06.17.

Bécsi Balázst gazdaként és képviselőként is tisztelték a helyiek, közös gyertyagyújtással emlékeztek rá.

Mint arról a Bors is beszámolt, a tragédia pénteken, június 14-én délután történt egy ráckevei gyümölcsösben: a meggy betakarítása közben az egyik gép hét munkást megrázott. Közülük ketten, a 44 éves Bécsi Balázs és 47 éves munkatársa, N. László a helyszínen meghaltak, míg két nőt súlyos állapotban szállítottak kórházba. 

Úgy tudni, az első áramütés magát, a gazdát érte, aki a többiekkel együtt dolgozott a betakarításon Fotó: Bors

Képviselőként és gazdaként is tisztelték Balázst

Az áldozatokat most az egész település gyászolja, mint azt a helyiek elmondták: mind a kettő köztiszteletben álló családapa volt, akik rengeteget dolgoztak. A gyümölcsös tulajdonosa, Balázs emellett képviselőként is tevékenykedett: már négy éve a testület tagja volt. A helyiek közül mindenki kedvelte a férfit, ugyanis a képviselői munkája mellett keményen dolgozott és nagy szeretettel nevelte kislányát is:

– Balázs 2020-ban, az akkor elhalálozott Bobek Gábor képviselő helyére kiírt időközi választáson került be a testületbe. Az elmúlt években a Jogi, Közbiztonsági és Mezőgazdasági Bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta - írta róla Ráckeve városa. Hozzátették, hogy mindig kiállt a saját véleményéért, az egész települést lesújtotta halálhíre. Olyannyira, hogy a város saját halottjának tekinti: 

Kiegyensúlyozott, véleményéért határozottan kiálló embernek ismertük meg, aki számos szakkérdésben segítette a testület tájékozódását. Bécsi Balázst a város saját halottjának tekinti

szögezték le.

Egész Ráckeve gyászolja a két férfit

A településen mindenki siratja a férfit, akit mezőgazdasági munkájáért is tisztelték: mindent megtett, hogy kiváló termesztővé váljon. 

Azon a tragikus napon is éppen a dolgozókkal együtt segített a betakarításban, őt érte elsőként az áramütés, később a segítségére siető László esett áldozatul a gépnek.

A település egy emberként gyászolja a köztiszteletben álló gazdát és családapát, százak búcsúztak el tőle.

Balázs néhány év alatt a legjobb gyümölcstermesztők közé nőtte ki magát. Kiváló kollégát, nagyszerű, őszinte embert ismertem meg személyében. Hiányozni fog az életünkből

írta egy helybeli nő. Egy másik gyászoló gimnáziumi osztálytársa volt a férfinak.

Az egyik kedvenc társam volt a gimnáziumban. Rengeteget nevettünk az irodalom órán. Borzasztó tragédia. Őszinte részvétem küldöm szeretteinek, Katának és Kati néninek, az egész családnak

tette hozzá.

Reggel még vidáman telefonált barátjával

Volt, aki aznap reggel még vidáman csevegett Balázzsal.

Hihetetlen, ma reggel beszéltünk. Igazi nagy szíved volt, sajnálom

köszönt el tőle a történtek után egy másik barátja. Sokan a településről és a munkatársai közül is családtagként kezelték.

Őszinte részvétem az egész családnak! Igazi jó ember volt, nekünk - személy szerint -, mint családtag fog hiányozni

szögezte le másikuk. 

A két férfiért június 16-án, vasárnap este tartottak közös gyertyagyújtást Ráckevén, az eseményen több tucat ember részt vett.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogyan történt a tragédia, az eddigi információk szerint vélhetően a rázógép ponyvája érhetett hozzá a magasfeszültséghez. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek