Gyászolnak

"Családtagként szerették" - Brutális lovaskocsi baleset történt Gigén

B. T.

Létrehozva: 2024.06.16.

A kocsi nekirohant a lovaskocsinak, a hajtó és utasa lerepültek, Pajkos, a családtagként szeretett ló pedig az árokba csapódott. Az állat életét vesztette, most az egész település gyászolja.

A brutális baleset Gige és Kiskorpád között történt csütörtökön (június 13.) délután: egy lovaskoskocsi ugyanis a hajtójával és egy női utassal haladt az úton, amikor egy érkező autós - eddig tisztázatlan körülmények között - belerohant.

Az autó belerohant a lovaskocsiba. A balesetben Pajkos, a szekeret húzó ló életét vesztette Fotó: Kadarkút ÖTE

Úgy tudjuk, hogy a lovaskocsin utazók a becsapódáskor kizuhantak a fogatról, a ló pedig az út menti árokba repült. A kiérkező tűzoltók azonnal állatorvost hívtak hozzá:

- Az ütközés következtében a ló az útmenti árokba esett és súlyos sérüléseket szenvedett, hozzá állatorvost hívtak a kadarkúti önkormányzati tűzoltók. Az egység áramtalanította a személygépkocsit és megtisztította az úttestet a kifolyt motorolajtól. A lovaskocsi és a személyautó két utasa is megsérült az ütközés során, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították - közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Lapunk úgy értesült: 

a lovaskocsin utazó fiatal nőt és a hajtót, Dénest kórházba szállították, és a lányt ugyan hazaengedték idő közben, a férfinek azonban bent kellett maradni, mivel információink szerint lábsérüléseket szenvedett. Bár a lóért is mindent megtettek az állatorvosok, az ő életét már sajnos nem silkerült megmenteni: a helyszínen  elpusztult. 

A helyiek egy emberként siratják a lovat, Pajkost, gazdái ugyanis családtagként kezelték: 

Kívánom, más legelőkön legyél boldog Pajkos... Nyugodj békében. Somogy megye legjobb lova lett oda, mert autók vannak

 - írta az állat gazdája szomorúan. Mint mondta, egy autós miatt egy családtagjukat vesztették el: 

Nyomni kell a gázt... Kit érdekel, hogy érző lélek húzza azt a szekeret. Nem beszélve róla, hogy emberek ülnek rajta. Mi van veletek, emberek? Hova siettek? Mit tesztek?! Ő egy családot tartott el néha és családtagként is szerették...S mert valaki nem figyel, neki meg kellett halnia

 - tette hozzá keserűen, hozzáfűzve: bizony a lóerő az állatoktól indult, akik több tiszteletet érdemelnének.

Pajkos, sosem feledünk!

 - köszönt el tőle. 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, de a helyiek közül többen is úgy tudják, hogy a kocsit vezető nő, Éva hajtott bele hátulról az előtte haladó szekérbe. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek