Döbbenet

Autóra döntött fát a pusztító vihar Dunavarsányban - Ki nem találnád, mi lett a sofőrrel

B. T.

Létrehozva: 2024.06.13.

A kocsira és a bent ülő sofőrre is rázuhant a fa, a férfi mégis megúszta a történteket.

Mint ismeretes, az ország több pontján is vad vihar tombolt a hétfői (június 10.) napon, ami nem egy helyen okozott súlyos balesetet vagy éppenséggel károkat. Így volt ez Dunavarsányban is, ahol a vihar különösen ádázul csapott le a településre. Olyannyira, hogy a város egy pontján még egy fa is kidőlt. A sors szomorú fintorának köszönhetően azonban pont akkor zuhant egy autóútra, amikor ott egy Volkswagen kisbusz haladt el, a fa pedig egyenesen a járműre és a benne ülő sofőrre dőlt. 

A kisbusznak a szélvédője és a motorházteteje is betört. A bent ülő sofőr csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket   Fotó: Délegyháza, Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesület 

A helyszínre azonnal tűzoltók és mentők vonultak, lapunk ugyanis úgy tudja, hogy a fa érintette a sofőr oldalát is: 

- 15:53-kor kaptuk a riasztást: Dunavarsány, 52101-es út 2 kilométerénél egy fa egy autóra dőlt. A jármű Dunavarsányból haladt az 51-es út irányába, mikor a baleset bekövetkezett - közölte a Délegyházi és Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A helyiek szerint a kocsi pokolian nézett ki: 

Láttam a roncsot, nem csak motorháztető hanem az egész szélvédő be volt törve. Aki bent ült, el sem tudta kerülni a sérülést, mert a szélvédő üvege és a darabjai biztosan ráestek. Ha épségben megúszta, aki bent ült, akkor nagyjából a második születésnapját ünnepelheti 

- mondta egy helyi férfi. Hozzátette, csak remélni tudja, hogy a bent ülő sofőr megúszta a történteket: úgy értesült, hogy a kisbuszt egy férfi vezette, akinek csodával határos módon sikerült elhagynia a járművet, azonban megsérült, és kórházba kellett vinni.

 Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste az Országos Mentőszolgálatot, és kiderült: csodával határos módon a sofőr nem sérült meg súlyosan: 

 

A helyszínről egy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak bajtársaink kórházba 

 

- mondta el a Borsnak Sebő Katalin, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője. A helyiek szerint a szakasz amúgy is veszélyes lehet viharban, mert sok fa szegélyezi, ezek közül azonban számos igencsak rossz állapotban van: 

Nem egy korhadt fa van arrafelé. Lehet, hogy egy ilyen dőlt ki a viharban is. Szerencse, hogy nem történt tragédia

 - mondta egy helyi lakos. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek