Tragédia

Halálos hajóbaleset történt a Dunán Verőcénél, több embert ezekben a percekben is keresnek

B. T.

Létrehozva: 2024.05.19.

Módosítva: 2024.05.19.

Három férfit és két nőt jelenleg is eltűntként keresnek.

Információink szerint a szörnyű baleset szombaton, az éjjeli órákban történt Verőcénél, amikor is egy szállodahajó ütközött össze egy jóval kisebb motorcsónakkal. Az ütközés után a szállodahajó azonban tovább ment, a motorcsónak utasai viszont a vízbe kerültek.

A csapatok jelenleg is több embert keresnek   Fotó: Pexels (illusztráció) / Pexels (illusztráció)

A Bors úgy értesült, hogy az eset során többen a vízbe zuhantak, többek pedig azt állítják, hogy egy ember életét vesztette, négy másikat pedig jelen pillanatban is keresnek.

 Az éjszakai órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a férfit, felvették vele a kapcsolatot. És az elsődleges kommunikációból arra lehetett következtetni, hogy férfi valamiféle vízibaleset vagy hajóbaleset áldozata lett

 - közölte az esetről Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrökhöz azonnal társultak a Katasztrófavédelem munkatársai és a Pest Vármegyei Kutató-mentők is csatlakoztak, akik több fronton, vízről és szárazföldről is zajlott. Sajnos ez idő alatt már két holttestet találtak: egy férfi holtan feküdt a Duna partján, míg egy nő testét a Megyeri híd magasságában találták meg, hamarosan pedig a sérült motorcsónakra is rábukkantak.

Arra is rájöttek, hogy ebben az időben egy szállodahajó járt arrafelé, amit meg is találtak, méghozzá sérülten.

Komáromnál megállították, és megállapították, hogy a szállodahajó oldala sérült

 - tette hozzá a szóvivő, aki hozzátette, hogy jelen tudomásuk szerint a motorcsónakon nyolc felnőtt utazott, akik közül három férfit és két nőt jelenleg is eltűntként keresnek, és közben gőzerővel nyomoznak.

Lapunk úgy tudja, hogy több helyről is kértek hajós segítséget a kutatáshoz, így jelen pillanatban is keresőcsapatok vannak a Dunán, akik több ponton is pásztázzák a Dunát, hogy megtalálják a vízbe került embereket. Sokak szerint azonban nagyon nagy távolságról van szó, ezért úgy tudjuk, hogy több hajós is beállt a keresésbe, de információink szerint eddig nem bukkantak rá a tragikus módon eltűnt emberekre.

Majdnem pontosan öt éve, 2019 május 29-én történt Magyarország legsúlyosabb hajóbalesete a Dunán. Ekkor a Hableány nevű motoros személyhajó üktözött össze a nála jóval nagyobb szállodahajóval, a Viking Sigynnel a budapesti Margit híd mellett. Az ütközés után a Hableány elsüllyedt, a fedélzetén tartózkodók közül pedig 33 dél-koreai utas és két magyar dolgozó elhunyt, a balesetet csupán heten élték túl. A hajótestet sem tudták azonnal kiemelni, arra csak június 11-én került sor. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek