Hajóbaleset

Most érkezett: megtalálhatták a verőcei horrorbalesetben eltűnt fiatalokat

B. T.

Létrehozva: 2024.05.21.

Módosítva: 2024.05.21.

Az öt fiatalt már nem keresi eltűntként a rendőrség.

Mint arról a Bors is írt, napok óta azt az öt fiatalt keresi az ország legtöbb kutató-mentő csapata, akiknek szombaton (május 18.) éjjel veszett nyoma egy horrorisztikus hajóbaleset után. Ismeretes: nyolc fiatal egy dunaparti fesztivál után indult hazafelé motorcsónakkal, út közben azonban összeütköztek egy 110 méter hosszú szállodahajóval, a bázeli MS Heidelberggel. 

rendőrség, vízirendőrség, verőcei hajóbaleset, duna, motorcsónak
A fiatalokat napok óta keresik   Fotó:   Bors

A hatalmas monstrum tovább siklott a Dunán, és csak Komáromnál állították meg a rendőrök, míg a hozzá képest pici motoros a becsapódás után azonnal elsüllyedt, a fedélzetén utazó nyolc emberrel együtt. Bár egyikük, egy olasz férfi súlyos sérülésekkel ugyan, de kiúszott a partra, addig a hét másik fiatalnak nyoma veszett. Kettejüket azonban nem sokkal a baleset után megtalálták: a 20 éves B. Boglárka és a hajót vezető E. Adrián holttestére a Duna mentén bukkantak rá. 

Ötüket viszont továbbra is gőzerővel keresték, ugyanis B. Daniellát, E. Dianát, V. Lászlót, V. Mártont és V. Olivért sehol nem találták. Így nem csak a rendőrség kutatott utánuk erőn felül, de több kutató-mentő csapat több száz emberrel cirkált a Dunán és a part mentén, a szárazföldön, hogy rájuk találjanak. 

A rendőrség ez idő alatt eltűntként kereste a fiatalokat, erről pedig keresőposztokat is létrehoztak a rendőrség honlapján. Ma délutánra (május 21.) azonban mind az öt poszt eltűnt arról a rendőrségi oldalról, ahol eddig fent volt, így nagy a valószínűsége annak, hogy a hajó többi, tragikus sorsú utasát is megtalálták. 

Lapunk úgy tudja, hogy a napokban két holttestet is találtak, ellenben több tíz kilométerre a baleset helyszínétől.

- Hallottuk, hogy kihúztak két holttestet is a Dunából. Az egyiket Dunaújváros, míg a másikat Rácalmás környékén. Az egyikre vadászruhában találtak rá.

 - mondták lapunknak. 

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése óta a rendőrség hivatalosan is reagált az eltűntek kapcsán felmerült kérdésekre, kijelentették, hogy az öt személyt továbbra is eltűntként keresik. Sajnos eddig még senkit sem találtak meg a szombat éjjel eltűntek közül, de nem adták fel a reményt. 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek