Nagylelkűség

"Jó szívvel elfogadjuk" - A Bors olvasója nagylelkű felajánlást tett a leégett házú sajóládi családnak

H. Á.

Létrehozva: 2024.05.18.

A Bors egyik olvasója számos dolgot felajánlott az otthonát elvesztő három gyermekes családnak.

A Bors elsők között számolt be annak a Sajóládon élő, 3 gyermekes családnak a történetéről, akik tavaly novemberben egy tragikus tűzeset következtében elveszítették otthonukat. A Bors egyik olvasója most elképesztő felajánlást tett a Kollárcsik család számára.

A sajóládi Kollárcsik család egykori otthona a novemberi tűzeset után. Fotó: Markovics Gábor / Bors

A kezdetektől fogva nyomon követem a sajóládi család történetét. Borzalmas, amiket át kellett élniük. Arra gondoltam, hogy ha nekünk már nincs ezekre szükségünk, akkor kerüljön olyanhoz, akinek segítséget jelent. 

- árulta el a Borsnak a neve elhallgatását kérő olvasónk, aki szerette volna, ha a felajánlás ellenére sem ő kerül a középpontba.

A tüzet túlélő család az ablakon át menekült ki lángokban álló házukból azon a szörnyű vasárnapi napon. Az édesanya karja nagyon megégett, valamint olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba szállították. Hónapokat töltött ott, mely idő alatt több életmentő műtétet végrehajtottak rajta. Amíg Csipke Mariann a kórházban feküdt, addig férje Kollárcsik József gondoskodott Szabináról, Amandáról és József Rikárdóról.

A sajóládi család most egy fekete színű TV-állványt, egy polcos szekrényt, egy dohányzóasztalt és egy TV-t is kap majd, mellyel talán már lesz mit átvigyenek leendő otthonukba. A család számára ugyanis a korábbiakkal ellentétben mégis fizet majd a biztosító, ami jelentősen jó irányba fordíthatja a sorsukat. 

A sajóládi tűzesetet túlélő család: Mariann és József, valamint gyermekeik Szabina, Amanda és József Rikárdó. Fotó: Kollárcsik József

Nagyon szépen köszönjük előre is, természetesen jó szívvel elfogadjuk.

- reagálta a hálás szívű édesapa a felajánlásra. József egyébként az utóbbi időben sajnos cukorbeteg lett, ami valószínűleg az őt ért rengeteg stressz miatt lehet.

A múltkor épp egy alkalmi munkán voltam, amikor egyszer csak rosszul lettem. Kiderült, hogy olyan magas volt a cukrom, hogy gyógyszert kell szedjek miatta.

- tudta meg lapunk Józseftől, aki továbbra is rendszeresen viszi kezelésekre Mariannt.

- Továbbra is járunk kezelésekre Mariann-nal, egy héten háromszor, ugye ez kell ahhoz, hogy a megégett karját meg tudják majd műteni. Most már kétféle kezelést is kap, illetve a masszírozást, bár egyelőre nem nagyon látjuk, hogy használna.

Mint az édesapától megtudtuk, a gyermekek továbbra sincsenek jól lelkileg, hiába járatják őket pszichológushoz. Talán a költözés majd javít a helyzeten, a Kollárcsik családnak ugyanis az a terve, hogy Sajóládról Miskolcra költöznek, amint fizet a biztosító, hogy ne kelljen napi szinten a leégett, egykori otthonuk közelében lenniük.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek