Milliárdok

Tragikus véget ért a lottónyertes hajléktalan házaspár, László és Anikó története

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.02.10.

Módosítva: 2024.02.10.

Ha valakinek hatalmas összeg üti a markát előfordulhat, hogy a szerencse olykor átokká válik. Az eheti ötöslottón közel hatmilliárd forintot érhet a telitalálatos szelvény, ezért is gondoltuk úgy bemutatjuk néhány korábbi nyertes sorsát.

Szinte belegondolni is hihetetlen, de igaz: minden idők második legnagyobb ötöslottó nyereményét lehet hazavinni a hatodik heti sorsolásán. Kilencvenből öt szám - ez a megfejtés a milliárdokhoz, amit ha valaki eltalál vélhetően teljesen megváltozik az élete. Most 5,88 milliárd forint miatt indult be a lottóturizmus, rengetegen vonultak a kasszákhoz, és töltötték ki a szelvényt határon innen és túl, arról álmodva, hogy talán rájuk mosolyog a szerencse. 

A hatalmas lottónyeremény megszédítheti az embert, de vajon hogy kell jól kezelni a pénzt?
A hatalmas lottónyeremény megszédítheti az embert, de vajon hogy kell jól kezelni a pénzt? / Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Aki megnyeri a bűvös milliárdokat, benne van a pakliban, hogy a pénzmámorban hamar elszórja a fődíjat, ahogy ezt tette Szabó István is. A mórahalmi férfi 65 évvel ezelőtt, 1959-ben, 18 évesen nyert 1,2 millió forintot. Amit eleinte áldásnak, rövid idő múlva már átoknak érzett. Pár év alatt eltapsolta a pénzt, ráadásul az élete is tönkre ment: alkoholista lett és a rácsok mögött kötött ki.  

A férfi először egy méregdrága Pannónia motort vett a milliókból.  

– Az volt a lényeg, hogy csicsás legyen. A pénz sorsa az lett, hogy apródonként, három-négy-öt kötegenként kihordtam a takarékból, és a ruhásszekrényemben egy kalap alatt tartottam. Volt olyan is, hogy jól leittam magam, és kizsebeltek – idézte fel a férfi akkor, aki később többszöri is rossz útra tévedt, a többek között ittasvezetésért és sikkasztásért is ülnie kellett. 

Az első szabadulásomat követte még tizenkettő, mind vagyon elleni bűncselekmény volt: loptam, csaltam, sikkasztottam

- vallotta be a férfi, aki összesen huszonöt évet ült börtönben.  

Tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban az egész ország megismerte a hajléktalan házaspárt, Andraschek Lászlót és Anikót. Ők eleinte jól kezelték az ölükbe hullott milliókat. Bár nagyot fordult velük a világ, házat, nyaralót vettek, és a gyerekeiknek is adtak pénzt - ám később elkezdtek lecsúszni. Anikó férje 2015-ben inni kezdett, az asszonyt pedig pánikbeteg lett a pénzeső után.

- Gyűlöltem a helyzetet, hogy egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk gazdag pánikbeteg – emlékezett a Borsnak Anikó. László ezután alkoholelvonóra ment, és bár békében élnek - a pénzük nagy része már nincs meg.

Voltak azonban, akik jól kezelték a sok pénzt. Egy brit férfi, Mike Law 52 évesen vált milliomossá a feleségével, Andreával. A rajztanár 2021-ben a nemzeti lottón 850 millió forintnak megfelelő összeggel vált egy csapásra gazdaggá. A férfi nem fordított hátat korábbi életének, folytatta a munkát egészen tavalyig: idén felmondott – de csak azért, hogy kalandregényeket írhasson.  

Számomra a lottó megnyerése nem az új autókról és a luxuscikkekről szólt, hanem a lehetőségek és az emlékek halmozásáról. Megkaptam az élettől azt a lehetőséget, hogy a munkámon belül új szintre léphessek. Úgy döntöttem, hogy az osztályomat még az érettségig vezetni fogom, és csak utána vágok bele az álmaimba

 - mesélte a férfi, hozzátéve: nagyon keveset költöttek csak eddig a nyereményből. Kifizette a jelzáloghitelét, és évente néhányszor belevágnak egy kisebb utazásba.  

A hatalmas milliók súlya néha fojtogató lehet, de van, akik tudták kezelni a helyzetet /
A hatalmas milliók súlya néha fojtogató lehet, de van, akik tudták kezelni a helyzetet / Fotó: Krakenimages.com /  Shutterstock 

Titokkal törte meg átkot

Egy kaliforniai férfi szó szerint megtörte a lottóátkot. Az ő titka az volt, hogy egyáltalán nem is fedte fel kilélétet senkinek – csak a szűk családi köre tud róla, hogy 10 éve nyert 20 milliárd forintnak megfelelő összeget. A 67 éves nyugdíjas egy helyi lapnak küldte el névtelen beszámolóját, hogy bizony tudja, hogyan bűvölje meg a repkedni akaró pénzeket: 10 éve titokban tartja, hogy milliárdos.

- Csak egy kamiont vettem, és egy szép házat magunknak. Most 67 éves vagyok, kényelmes életem van, nem költök sokat  – nyilatkozta a The Sunnak a férfi.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168924_auto_resized.jpg
origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27603_resized.jpg?avcount=1714474510
origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175903_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Fake newst terjeszt Magyarországról a Bloomberg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27598_resized.jpg?avcount=1714474510
origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714474510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rkjf4BTjHOXULuG1dhwOuhiViIK9BOQRkrLi0z9O-Ow/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBiZDAxMGM4YmU5YjRjZmJhNmQ0NjRiNzUzOTdiN2I5.webp
Baleset

Gázolás történt Budapesten, busz alá szorult egy ember

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól