Bűnügy

Szörnyű vádak láttak napvilágot Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban

K. D. R.

Létrehozva: 2023.10.07.

Nem bírni a magyar felhasználókkal: a leghíresebb bűntények mögötti valóságot keresik elméleteikkel a Redditen a magyarok. John F. Kennedy, Diana hercegnő és Zámbó Jimmy halálának körülményére is vannak elméleteik.

Sokan szeretik a krimi és bűnügy műfaját, mindez azonban még izgalmasabb, ha nem csak a mozivásznon vagy a könyvek lapjain fejthetünk meg igazi rejtélyeket. Poirot és Sherlock Holmes után szabadon, most a magyar Reddit felhasználók is felcsaptak nyomozónak és ismert bűntények és balesetek nyomába eredtek, egymással megosztva elméleteiket mi történt szerintük Marilyn Monroe-val, Madeleine Mccann-nel vagy épp Ackermann Dáviddal.

A magyarok a Reddit közösségi oldalon kezdtek el találgatni ismert bűnügyek ügyében. Fotó: Pixabay

Mint egy Rejtő Jenő könyvben…

Ha egy bűntényről hallunk, akaratlanul is beindul bennünk a belső nyomozó, aki úgy véli, ő tudja mi történt valójában, sőt, akár az elkövetőre is van tippje. Ezeket a gondolatokat és teóriákat osztották meg egymással most a magyar Reddit felhasználók, olyan híres bűnügyeket boncolgatva, mint Till Tamás és Vitéz Barbara eltűnése, vagy épp Amy Winehouse énekesnő halála.

Melyik az a bűntény/true crime ami nincs megoldva, de neked meggyőződésed, hogy tudod mi történt? Kíváncsian várom az elméleteket

– veti fel az ötletet egy felhasználó. 
– Nekem a Madeleine Mccann: meggyőződésem, hogy a szülők tudják mi történt a kislánnyal – teszi hozzá egyből saját teóriáját. A posztra azonnal érkeztek a reakciók, egészen elképesztő elméletekkel. A John. F. Kennedy-t érő merényletről például volt, aki azt írta, hogy nem is maga az elkövető az érdekes, hanem az ügy háttere. 

Hoovernek (FBI-fejes) egyszerre voltak indítékai, és eszköztára hogy eltüntesse a nyomokat

– teszi hozzá a kommentelő saját elméletét. De hasonlóan színes fantáziára utal az a felvetés is, hogy Diana hercegnő halálát a családja okozta, sőt, van, aki úgy véli, hogy Diana szerelme, Dodi Al-Fayed csinálhatta a balesetet, mert csak így tudta kimenekíteni őt a királyi családból, és a baleset után elszökve, megrendezve a hercegnő halálát új életet kezdhettek volna. 

A Reddites „nyomozók" ismert magyar bűnügyeket is kiveséztek, így egyből felmerült Zámbó Jimmy halála és a köré épült kultusz. 

Szerintem Jimmyt a felesége lőtte le önvédelemből, és azért titkosították, hogy védjék a családot – veti fel az egyik felhasználó, majd jön is rá a reakció: – Szerintem Edit előző házasságából származó fia lehetett vagy annak a sleppje és Edit őt védheti. Persze ez csak egy teória – írja, majd az átlag emberek felé terelődött a téma a sztárokról.

Fotó: Ackermann DÁVID-ot keressük / Fb / Ackermann Józsefné engedélyével

Ackermann Dávid esetében biztos vagyok benne, hogy az akkori barátnője és az egész baráti társaság, akik az eltűnése előtt ott voltak vele, pontosan tudta/tudja mi történt

– veti fel az egyik hozzászóló azonnal az egyik leghíresebb magyar eltűnés esetét. Az Ackermann család 14 éve haza várja a szeretett Dávidot, aki 18 éves korában tűnt el a Margitszigetnél. Eltűnése előtt közvetlenül barátnőjével és annak barátaival kimentek a Margitsziget egyik mólójához, ahol este 8 óra tájt még sétálgattak és beszélgettek. Nem sokkal később Dávid lemaradozott a társaságtól. Ezután barátai keresni kezdték Dávidot, akit sehol sem találtak. 

Ez az ügy engem sem hagy nyugodni Ahogy Till Tamás esete sem … – írta egy másik kommentelő, akinek posztja alatt szintén megjelentek a különböző oknyomozások. Till Tamás 11 éves volt, amikor a szülei utoljára látták. Azóta is meggyőződésük, hogy a gyermek nem halt meg, csupán elrabolták.

Till Tamás édesanyja a mai napig hazavárja több, mint két évtizeddel ezelőtt eltűnt fiát. Fotó: Bors

A világ leghíresebb bűntényeit is górcső alá vették

Nem csak magyar eseteket veséztek ki a Reddites „nyomozók". Olyan bűntényekkel kapcsolatban is szőttek elméleteket, melyek az egész világot megrázták. Így jött szóba JonBenét Ramsey esete is, akit 1996-ban, hatéves korában gyilkoltak meg. A kislány a gyermekszépségversenyek gyakori résztvevője volt, halála hatalmas visszhangot keltett, de a tettest nem sikerült elfogni.

Meggyőződésem, hogy a bátyja tette, a szülei pedig eltusolták, mert nem akarták mindkét gyereküket elveszíteni

– írta az egyik felhasználó, akinek a véleményét sokan osztották, de hasonlóan messzire szállt a képzeletük az amerikai rapper Tupac-kel, Whitney Houston-nal és Marilyn Monroe-val kapcsolatban is. 

Egy biztos, az igazi nyomozás a rendőrség dolga, így az átlag ember csak a teóriáknál tud maradni, hogy kiélje kíváncsiságát és Sherlock Holmes-i ösztöneit. Ennek pedig legújabb platformja úgy tűnik a Reddit lett, ahová közel 400 ember írta le elméleteit a titokzatos bűntényekkel kapcsolatban. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191040_auto_resized.jpg
origo.hu

Tüntetés Debrecenben: Anyák napján tüntetget Magyar Péter - itt vannak a részletek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27772_resized.jpg?avcount=1714920912
origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191018_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sürgős figyelmeztetést kaptak az Android-felhasználók: minden pénzedet elvesztheted a Google Chrome miatt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190839_auto_resized.png
hirtv.hu

Egyre több baloldali politikus menekül a számukra nem szimpatikus újságírók elől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188602_auto_resized.png
metropol.hu

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27779_resized.jpg?avcount=1714920912
origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186108_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175229_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Eltörpül az Eiffel-torony Sydney van den Bosch mellett - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180012_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Figyelmeztet a szakértő: erre az 5+1 dologra soha ne keress rá a neten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186386_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek teljesen megváltozik az élete májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188098_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális baleset történt Budapesten, a HÉV sem jár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/kfGgX0AdO8K7FZW3j34DhhDh-iezMGYJK_uFv0moBLU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRhYmZiMTI3YTg4YjQ5YzliYzlkNzJiNTM3ZmQ0MmVl.jpg
Nyeremény

Ez a hat szám ért másfél milliárdot a lottón

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/S_jJJiyxWYU_MeTH_M1D5TcwkYuyRniXXBKmwiAxPxM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0MGM0MDQwYjE5NTQ1YWE5MDEzYzQ2NjhiNjZmNjI3.jpg
Összefüggések

Menczer Tamás: Ugyanazok állnak Magyar Péter mögött, akik Márki-Zay mögött is voltak!