Okostelefon

Megindult a visszaszámlálás, ma este leleplezik a legújabb szupertelefont

B.V.

Létrehozva: 2023.09.12.

Módosítva: 2023.09.12.

Hamarosan teljesen lehull a lepel a legújabb koncepcióról.

Magyar idő szerint este hét órakor veszi kezdetét a Wonderlust névre hallgató Apple esemény, amit már rengetegen várnak. A vállalat több újdonságot is bemutat majd: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Apple Watch series 9 és végül az az Apple Watch Ultrát. 

4 színben lesz kapható a 15 Pro, és Pro Max: arany, ezüst, fekete, bordó. Forrás: YouTube

A legnagyobb változás az előző évekhez képest az, hogy mindegyik telefon USB-C csatlakozóval fog rendelkezni, eleget téve az Európaid Bizottság nyomásának. Az alapfelszereltségű iPhone 15 és az extrázott 15 Pro az elemzők szerin 6.1 colos, zsebbarát mérettel érkezik, míg a Plus és a Pro Max 6.7 colos képernyővel fog rendelkezni. Újdonság még a telefonoknál itt már mindegyik modell megkapja az iPhone 14-nél debütált Dynamic Island-et, ami a szelfikamera környékét a kijelző szerves részévé teszi. Ez eddig csak a 14 pro és pro max készülékeken volt elérhető, az alapfelszereltségű társaiknál nem.

Ezen felül az új 15-ös telefonok erősebb akkumulátorral is rendelkezik majd, mint elődjei. Az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek a várakozások szerint új generációs A17-es chippekkel érkeznek majd, sőt az Apple lecseréli a telefon oldalán található fizikai némítókapcsolót egy egyénileg programozható gombra.

A sok változás azonban borsos árat von maga után. A kisebb, alapmodell is legjobb esetben csak 800-850 dolláros, tehát kb. 290-310 ezer forint környékén fog mozogni. A Plus készülékek 900-950 dollár, 320-340 ezer forint lehet, míg a legjobb felszereltségű társaik, a pro modellek induló ára Amerikában 1099 dollárról, vagyis majdnem 400 ezer forintról indul csak, pro max testvére pedig 1199 dollárról lesz csak elérhető. Ez az ár a magyar megjelenést követően változhat. Ennek ellenére a tulajdonosok olcsóbban juthatnak majd hozzájuk, hiszen az árfolyam csökkenésének köszönhetően a dollár már nem 430 forint körül mozog, hanem 350-360 forint között.

Azoknak azonban, akiknek ennek ellenére egyből kell az új iPhone 15, még valószínűleg várnia kell egy kicsit. Habár a nagy bemutatásra ma kerül sor, az előző generációk tapasztalatai alapján az újdonságok később, valószínűleg csak a jövő hét végén, szeptember 22-én kerülnek az amerikai piac polcaira. 

De most akkor miben is várható a legújabb újdonság? Erre a válasz a szoftveres oldalán található, hiszen az Apple amellett, hogy új operációs rendszerrel (IOS 17-el) indít majd, rengeteg forradalmi újítást is hoz magával. A felhasználók például személyre szabhatják majd azt, hogy mások telefonján ők milyen képpel jelenjenek majd meg hívás közben, miközben könnyebb lesz az üzenetek közötti keresés is. A jövőben akár FaceTime-formátumó hangposta-üzeneteket is kaphatunk majd, szöveges formában jelennek meg hangüzeneteink, és saját GIF-eket hozhatunk létre, amint a kezünkben lesz a telefon.

Elérhető válik még a fentieken felül az Always On Display is, ami azt jelenti, hogy a telefonok és az okosórák kikapcsolt állapotban is mutatják majd a töltöttséget és az időt. Apropó, okosóra: a cég ma bemutatja Apple Watch series 9, és Apple Watch Ultra készülékeit is. A hírek szerint ezek semmit nem fognak változni elődjeikhez képest, csupán új színekben fog megjelenni, így valószínűleg ezeknek az ára nem fog emelkedni tavalyihoz képest. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek