Közügy

Újabb 18 százalékkal emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Bors

Létrehozva: 2023.07.01.

Nagyszerű hírt kaptak az egészségügyben dolgozók a magyar egészségügy ünnepén.

Fontos bejelentést tett Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt az egészségügy ünnepén: 

Magyarország Kormánya azon dolgozik, hogy háborús időkben is megőrizze a juttatásaikat. Hamarosan újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére

 – tudatta videós posztjában.

A Semmelweis napi ünnepségen az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért mondunk köszönetet, akik egész évben értünk, az életünkért, az egészségünkért dolgoznak – hangzik el a videóban. Magyarország Kormánya a háború és infláció sújtotta időkben is azon volt, hogy az egészségügyi dolgozók megkapják a jól megérdemelt elismerést mind társadalmi, mind anyagi téren. Július 1-jétől közel 900 millió forintot fordítanak a szociális ágazatban dolgozó ápolók illetményének emelésére. Ez azt jelenti, hogy 18 százalékkal nő az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére.  

Az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük ma

Minden év július 1-je a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született ugyanis Semmelweis Ignác, akinek neve egy fontos üzenetet is hordoz: összekapcsolódik mindazzal, ami az orvosi hivatást, a gondos gyógyítást és a tudomány fejlődését jelenti. Születésével együtt ünnepeljük az orvostudomány előrehaladását, a felfedezést, amely emberek millióinak mentette meg az életét a múltban, és a mai napig segíti az emberek gyógyulását.

Az egészségügyben dolgozóknak küldetésük van: a beteg emberek ellátásán, gyógyításán túl egy olyan szemlélet elsajátítása, mely túlmutat a napi gondoskodáson. Aki kórházba kerül, mindig nagy megbecsüléssel beszél azokról, akik ott dolgoznak, de ezen a napon ez még inkább így van: megbecsüljük azokat, akik az év minden napján azért dolgoznak, hogy egészségesek legyenek az emberek.  

– Hálával és büszkeséggel gondolunk az egészségügyben dolgozókra, az egyik legszebb hivatás az övék, köszönet illeti őket a munkájukért – mondta Rétvári Bence országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium államtitkára pénteken Vácon, aki azt is hozzátette, hogy az elmúlt időben fontos lépések történtek országosan az egészségügyben, többek közt a béremelés és a kórházak gazdálkodása tekintetében is. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek