Dráma

"Meggyalázták a férjem emlékét!" – sokkot kapott Cecília, amikor kiment a kőbányai temetőbe

F.I.

Létrehozva: 2023.05.15.

Egy gyászoló özvegynek egy nap azzal kellett szembesülnie, hogy szeretett férje síremléke rejtélyes körülmények között eltűnt.

Meghökkentő látvány fogadott egy szegény budapesti özvegyet, aki elhunyt férje sírját ment el meglátogatni a kőbányai Új Köztemetőbe.  A nő a Borssal is megosztotta a megdöbbentő hírt: a férje sírhelyének csak hűlt helyét találta. A nő feljelentést is tett a rendőrségen, a nyomozást azonban felfüggesztették.

Meggyalázták férje nyughelyét  Fotó: Bors

Czinke Cecília édesanyját, nagymamáját és elhunyt férjét ment el meglátogatni a kőbányai Új Köztemetőbe. Édesanyja és nagymamája egy fali urnában van elhelyezve, onnan pedig körülbelül 50 méterre található a férje sírhelye.

A szívem mélyén tudtam, hogy ez a látogatás nehéz lesz, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmas és megdöbbentő élményben lesz részem. Először azt hittem nem jó helyen járok, hogy eltévedtem. Amikor a sírhelye elé érkeztem, hirtelen egy rémálom tárult elém: a sírhely, amely annyi emléket és szeretetet hordozott, szó szerint eltűnt. Nem maradt nyoma. Ez a pillanat felmérhetetlen fájdalmat és zokogást váltott ki belőlem. Nem voltam képes elfogadni, hogy ez megtörténhet.

 – mesélte el Czinke Cecília. 

A nő ezek után azonnal a temető irodája felé vette az irányt, ahonnan a biztonsági őrökhöz irányították, ők jegyzőkönyvet vettek fel  az esetről. 

– Amint felvették a jegyzőkönyvet, közölték, hogy nem működik a nyomtató, tehát nem tudom elvinni a jegyzőkönyvet a rendőrségre – idézte vissza a történteket.

Cecília azonban nem hagyta annyiban a történteket, a helyszínre hívta a rendőröket és személyesen mutatta meg nekik a hiányzó síremléket.

A nagyfiam fizette ki a síremléket, nem kevés pénzbe került. Arról nem is beszélve, hogy meggyalázták a férjem emlékét! 

– mondta.

Mások is jártak hasonlóan, Krisztina hozzátartozóinak sírját is ellopták    Fotó: Bors

Bármennyire megdöbbentő, nem ez az első eset, hogy teljes síremlékek tűnnek el a temetőből. Több ember is jelentkezett, akik hasonló problémával szembesültek.

Tavaly én is pontosan ugyanúgy jártam, mint Cecília. Az eset nagyon megviselt és egészségügyi állapotom miatt is ritkán járok ki temetőbe  A sírás is elkapott, amikor ott álltam a meggyalázott sír előtt. 

– árulta el Krisztina.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek