Hűség

Kiskutyája mindvégig ott volt Ágnes mellett – holtan került elő a szombaton eltűnt néni

Bors

Létrehozva: 2023.05.18.

Sajnos tragikus végkifejlettel zárult a keresés.

Ha eltűnik egy szerettünk, mindig reménykedünk a legjobban, azonban sajnos fel kell készülnünk a legrosszabbra is. A 79 éves Ágnes lánya is mindvégig reménykedett abban, hogy szeretett édesanyja előkerül. Az algyői asszony szombaton indult el sétálni a kiskutyájával együtt, azonban soha nem tért haza. A rendőrség és több keresőcsapat is azonnal a felkutatására indult. Elsősorban a Tisza árterére fókuszáltak, itt nézték át az ártéri vízpartot, a nádast és a gátkoronát ugyanis az asszony ezen a környéken szokta sétáltatni a kutyáját. Négy nappal az eltűnése után, szerda este egy Tiszán csónakázó házaspár látta meg a nénit és kutyáját, ők értesítették a hatóságokat.

gyász, gyertya
Az idős asszony teste szerda este került elő  Fotó: Pexels

„Köszönöm mindenkinek. Sajnos megtalálták édesanyámat, de már nem lehetett rajta segíteni!” – tudatta a tragikus hírt Ágnes lánya, aki a Ripostnak arról is beszámolt: az idős asszony alighanem megcsúszhatott, ez vezethetett a tragédiához. Szeretett és hűséges házi kedvence napokig nem volt hajlandó elmozdulni mellőle, egészen addig, amíg rájuk nem találtak.

Sajnos belecsúszott a Tiszába és kihűlt… A kiskutyája ott őrizte a parton…

 – írta meg a lapnak a néni lánya.

Hűséges négylábúak

Ágnes esete is bizonyítja: nem véletlenül tekintenek a kutyákra úgy, mint a leghűségesebb állatokra. Két évvel ezelőtt, 2021 nyarán egy egészen hasonló eset történt Zala megyében. János és szeretett kutyusa, a hétéves Mackó 2021. június 27-én indult közös sétára, majd nyomuk veszett. A férfi testére csak augusztus közepén találtak rá, miután valaki egy haragos kutyára lett figyelmes, ami nagyon őrzött valamit. Mint kiderült, Mackó mindvégig ott maradt gazdája holtteste mellett.

Az argentin Kapitány története pedig még 2012-ben járta be a világot: a hűséges németjuhász hat éven keresztül ült gazdája, Miguel Guzman sírjánál.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek