Betegség

"Három napig nem tértünk magunkhoz" – magzatkorában kapott agyvérzést a kis Evelin

K.D.R.

2023. március 23. csütörtök 13:00

Magzatkorában kapott agyvérzést Tóth Evelin, majd nyolc hónapos korában négyvégtagi bénulást állapítottak meg nála. A most 2 és fél éves kislány nem tud ülni, állni, sőt rágni sem. A szülei egy külföldi műtétre gyűjtenek, ami nagyban javíthatna kislányuk állapotán.

Forrás: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

Ha egy pár megtudja, hogy gyermeket vár, minden előkészületet megtesznek, hogy a baba megfelelő környezetbe és szeretetbe születhessen meg. Vannak azonban olyan tényezők, amelyekre a friss szülők sincsenek hatással: például, ha kiderül a magzatról, hogy beteg vagy egészségügyi kockázatok merülnek fel a várandósság alatt. Ez történt Klaudiával és férjével is, amikor a várandósság 20. hetében megtudták, hogy az édesanyának hasi miómája van. A műtét után az is kérdéses volt, hogy a kisbaba életben marad-e, orvosi csodával határos módon azonban a kis Evelin küzdött, nem adta fel és 3200 grammal a világra jött. 

Evelin 4 hónapos volt, amikor kiderült, hogy agyvérzést kapott magzatként  Fotó: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

A gyermek maga csoda

Evelin programozott császárral született és minden értéke jó volt. A legtöbb orvosi véleményre rácáfolt, hiszen a problémás terhesség után egészségesnek tűnő kislányként látta meg a napvilágot. Két és fél hónapos korában azonban édesanyjának feltűnt, hogy a kisbaba feszít és keveset eszik. 

Amikor láttam a tüneteket, még nem gondoltam, hogy nagy baj van. Az orvos azt mondta, hogy refluxa van a babánknak, ám később kiderült, hogy komolyabb dolog áll a háttérben. Elkezdtünk kórházról kórházra járni, végül a Bethesdában kiderült, hogy neurológiai a gond, és agyvérzése volt Evelinnek, valószínűleg még a méhen belül

– mesélte a Borsnak az édesanya, aki azt is elmondta, hogy a kislány körülbelül 8 hónapos volt, amikor megkapták a diagnózist: Evelinnek cerebrál parézise, azaz négyvégtagi bénulása van. Emiatt a kislány izmai letapadtak, és feszesség lépett fel nála. Bár Evelin már 2 és fél éves, a mozgás még mindig nehéz számára. Nem tud fogni, ülni, járni és a kezét sem tudja teljesen kinyújtani. Az izmok feszessége miatt rágni sem tud a kis csöppség, valamint nagyon nehéz számára az elalvás is. 

Ahogy megtudtuk a diagnózist egy kezdeti sokk ért minket. A férjemmel három napig nem tértünk magunkhoz

– árulta el az édesanya, aki már akkor tudta, hogy ebből fel kell tudniuk állni és menni kell előre, hogy a kislányuk megkapjon mindent, amire szüksége van. 

Egy séta is álom egyelőre

A kislány szülei minden követ megmozgattak, hogy Evelin megkapja a megfelelő fejlesztéseket. Dévény-tornára és fejlesztőházba kezdtek járni, majd jött a gyógymasszázs, a hidroterápia és a QRI hideglézer-kezelés. 

– Egy csoportban hallottam róla, hogy több hasonló betegségben szenvedő gyerkőcnek segít a Nazarov műtét, amit Barcelonában végez a világhírű Igor Nazarov doktor. A doktor úr megvizsgálta Evelint is és egyértelműen a műtétet javasolta – mondta Klaudia, aki kiemelte, hogy ez a műtét segítene Evelinnek, hogy apró bőr alatti bemetszésekkel felszabadítsák a feszességet és újabb mozgásformák váljanak lehetővé a kislány számára. 

Ha el tudnék menni vele egy jó sétára, már az is egy fejlődés lenne számunkra, hiszen most annyira feszít, hogy babakocsiba is nehezen ültethető be

– mesélt álmairól az anyuka, aki a Borsnak elárulta, hogy mint minden szülő, ő is a lehető legtöbb javulásban reménykedik a műtét után, de már annak is örülne, ha kislánya tudna ülni, vagy esetleg megpróbálkozhatna a mászással. 

– Igor Nazarov doktort nagyon sokan dicsérik. Bízunk benne, hogy megkönnyíti Evelin életét meg a miénket is. A műtéttel a kislányunk kapna egy esélyt arra, hogy egy új mozgásformát elsajátíthasson, hiszen az izmai végre engednék számára – mondta Klaudia. 

Az orvosi beavatkozás azonban komoly anyagi költségekkel jár, amit a család nem tud előteremteni. A műtéthez 5 napos kint tartózkodásra van szükség, valamint utána intenzív rehabilitációra. Ehhez összesen 4 millió forintra lenne szüksége a családnak, ezért most gyűjtést szerveznek kislányuk műtétére az Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítványon keresztül. A pénzt legkésőbb szeptember elejéig kellene a családnak összegyűjtenie, hogy abban a hónapban már megműthessék a kislányt. 

A kis Evelin rendszeresen vesz részt fejlesztésben  Fotó: Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány

A rokonok és ismerősök is Evelint segítik

Evelin egy mosolygós, vidám, figyelmes kislány. Ahogy édesanyja mondta: egy kis szeretetgombóc. A fejlesztők is nagyon szeretnek vele dolgozni, hiszen együttműködő. Imád játszani, főleg labdázni. A kislány fejlesztéséért Klaudiáék egész családja összefogott, és a barátok, ismerősök is támogatják, bíztatják a fiatal párt. 

– A nagyszülők és a testvéreink is nagyon sokat segítenek nekünk, de főként egymásban kell tartanunk a lelket, hiszen ezt senki nem tudja igazán átérezni, csak az, aki benne van. A gyűjtésben is számíthatunk az ismerősökre, illetve a környék is megmozdult, hogy bemutassák a történetünket és bíztassa az embereket a támogatásunkra – árulta el az édesanya. 

Bízunk benne, hogy meglesz a műtét ára és utána a rehabilitáció is sikeres lesz. Ez a 4 millió forint mindenre elég lenne. Pozitív vagyok és érzem, hogy meglesz. Sikerülni fog, mert ennek sikerülnie kell. Ehhez így kell hozzáállni

– emelte ki bizakodóan Evelin édesanyja, aki minden pénzbeli adománynak örül, amivel közelebb kerülhetnek a műtéthez és elérhetik a céljukat, ami nem más, mint egy jobb életminőség megteremtése kislányuk számára. 

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/blSw7ZqmitkTpMcEJBFaO3_qkxBT3mJk1jdyQIk-M3o/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzllYjIxMDRmZDk3ZTRhMzZhNDVjYjM1ODkyZTNmM2Ux.jpg
Ezt ne hagyd ki!

„Kérlek Urunk, ne engedd el őt!” – Egy ország imádkozik az uszodában agyvérzést kapott 12 éves Mikiért

Rengetegen szorítanak, hogy a 12 éves fiú mielőbb felépüljön.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060548_auto_resized.jpg
origo.hu

Szoboszlai gólt lőtt a Német Kupa döntőjében, kupagyőztesként távozhat - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15771_resized.jpg?avcount=1685838308
origo.hu

Hajdú Péter durván rátámadt Marics Petire

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057938_auto_resized.jpg
metropol.hu

Megszólalt Ágica a reggeli rosszulléte kapcsán: a legrosszabbkor jött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16059427_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Megvan a Real Madrid első nagy nyári távozója, aki hiányozni fog

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16059648_auto_resized.jpg
metropol.hu

Ne felejts el este felnézni az égre: látványos jelenség várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060516_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Détári óta nem tett olyat magyar, mint a kupagyőztes Szoboszlai most

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15772_resized.jpg?avcount=1685838308
origo.hu

Itt van Zelenszkij bejelentése az ellentámadásról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057943_auto_resized.jpg
travelo.hu

Az országos sztrájk miatt komoly fennakadásokra lehet számítani az olasz reptereken

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16060237_auto_resized.jpg
borsonline.hu

HÉV-baleset: az öngyilkost támadják, teljesen összeomlott a vezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16057738_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nem válaszolt, elszántan ment felfelé" - megszólalt a hegymászó, aki az utolsó fotót készítette Suhajda Szilárdról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16059849_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gáspár Győző és Bea kisebbik lánya elárulta, mikor jön a baba

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/Jo8zrohf2ghfN4wu7707kNc0rRicZt1Cw2q-1wOwI6I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIzNzQxOGVmNTBiYjRjZDA5YWU1NjEyNTBmYTBlMDc3.jpg
Tragédia

HÉV-baleset: az öngyilkost támadják, teljesen összeomlott a vezető

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/9NtL2X3FDNZCV_CKe1ta9feaySAqD9t2-6WzbBq1trA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmZWY2MWY4YzBmMzRlNGY4NWRhNTU4M2U2MTlhOWU0.jpg
gyilkosság

Szekszárdi gyerekgyilkosság: a kislány szülei a gyilkos sírjára költenék a kártérítést