Tragédia

"Ez nagyon igazságtalan az élettől" - megrázó sorokkal búcsúznak sporttársai és barátai a fiatal röplabdás lánytól

H.Á.

Létrehozva: 2022.12.09.

Záporoznak a megható megjegyzések és kommentek a Tv2 sztárjának közösségi oldalán. Tóth Szandi testvére, Tóth Kinga volt ugyanis az a fiatal röplabdás lány, aki szörnyű autóbalesetet szenvedett Ebesnél szerdán. A történteken Kinga csapatának tagjai és barátai is megdöbbentek.

Mint azt a Bors korábban megírta, Kinga kedden még edzőmérkőzésen vett részt, majd onnan indult haza, amikor Ebes és Hajdúszovát között megtörtént a baleset. A csúszós úton először áttért a szemközti sávba, majd egy fának csapódott.

Halálos baleset történt Ebesnél.
Kinga autójából szinte semmi sem maradt Fotó: Tóth Imre / HAON

Az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autón nyári gumik voltak és az út nedves volt, így a jármű feltehetően megcsúszott, de a baleset körülményeit még vizsgálják.

Kiderült: testvére valóságshowban szerepelt

Az eset után után több száz ember fejezte ki részvétét Tóth Kinga testvérének, a Tv2 Money or Love című műsorából ismert Szandinak és családjuknak:

„Ez valami szörnyű és nagyon igazságtalan az élettől, hogy egy ilyen fiatal, gyönyörű és tehetséges lányt vett el az élet tőlünk. Még nem tudtam ki miatt raktad ki ezt a képet, nézegettem valamiért a tesód képét és ismeretlenül is örömmel töltött el, hogy milyen szép és sikeres lány, büszkék lehettek rá. Nagyon sajnálom ezt a veszteséget, nagyon nagy kitartást kívánok az egész családnak. Egyszerűen szavak nincsenek rá.”

„Őszinte részvétem Szandika, nyugodjék békében a testvéred!” 

 „Felfoghatatlan! Nagyon sajnálom! Őszinte részvétem Szandi! Nyugodjon békében!”

Kingát csapata és sporttársai is gyászolják 

Kinga NB I-es röplabdacsapata közösségi oldalán adott ki közleményt:

„Megdöbbentő, szomorú hírt kaptunk. Felnőtt NBI-es csapatunk játékosa, strandröplabda eredményeink szállítója, az egyesület életének aktív szervezője, segítője, a nyáron diplomázott tervekkel teli fiatal tanárnő, egyik utánpótlás csapatunk edzője, Tóth Kinga ma délelőtt tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Egy csupaszív, értékes, segítőkész embert vesztett el egyesületünk és a röplabdás társadalom.”

Többen a közleményt olvasva a bejegyzésnél fejezték ki együttérzésüket:

„Drága Kinga! Felfoghatatlan, ami Veled történt. Igaz, csak pár hónapja ismertük egymást, de ennyi idő elég volt ahhoz, hogy kiderüljön milyen ember voltál: egy kedves, segítőkész és mindig mosolygós lány és edző. A lányaim mindig nagyon várták a meccseket, ahol csodálattal néztünk Téged, ahogy játszottál. Profi volt! Bármit mondtál edzésen, megfogadták a lányok, hallgattak Rád. Szerettek Téged! Nagyon fogsz Nekik hiányozni. Nyugodj békében!”

„Részvétem! Szörnyű, borzalom! Kislányomat is ő tanította testnevelés, történelem! Nyugodj Békében! Őszinte részvétem a családnak!”

„Őszinte részvétem a családjának! Nyugodjék békében! Mielőbbi megnyugvást kívánok!”

A történtek miatt a Magyar Röplabda Szövetség is részvétet nyilvánított:

„Az MRSZ ezúton szeretné kifejezni őszinte részvétét a családnak és a klubnak.”

 

A gyönyörű és tehetséges röplabdázó december 22-én mindössze 25. születésnapját töltötte volna be.

 

A Miskolcon született Kinga 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, s tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. A mostani bajnokságban is pályára lépett, mint szélső ütő, mind a hat fordulóban és a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is – írta meg a Nemzeti Sport.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek