Támadás

Szegedi kutyatámadás: maradandó sérülést szenvedett az édesanya, aki gyermekét védte

Létrehozva: 2022.11.18.

Részeg férfi megvadult kutyái estek neki Szegeden egy családanyának és kislányának. A mesterfodrászként dolgozó Adel kezét és kislánya négy réteg ruháját is átharapta az egyik eb. Gazdájuk fel sem ébredt a sikoltozásra.

Forrás: Kapott fotó

Mint arról már a Bors is írt, kis híján tragédiával végződött egy vidám bowlingozós este Szeged belvárosában szombaton. Adel Smith, 12 éves kislányával, Sophie-val és a család egyik barátjával, Petivel tartott ugyanis éppen hazafelé a játékból, amikor felfigyeltek egy padon üldögélő férfire és a két kutyájára. Egy megérzés miatt libasorban indultak el feléjük, Adele ment előre, a férfi és a kislány utána. 

Adelét, Sophiet és a majsai tinit is kórházba kellett vinni. A családanya azóta is kötözésre jár -  Fotó: Borsonline

Addig nem volt gond, míg ő és barátjuk elsétált, a kis Sophie-t azonban megtámadták a korábban még nyugodtan ülő állatok.

Több réteg ruhát viselt – ez volt a szerencséje

- Két oldalról vetette rá magát a két kutya. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy négy réteg ruha, köztük egy hosszú fehér kabát volt rajta, a kezeit pedig korábban a kabát ujjába dugta, a támadáskor pedig rögtön az arca elé kapta. De még így is átharapták mind a négy réteget, a fognyom ott van a bordájánál 

– elevenítette fel a szörnyű emlékeket.

- Mi háttal álltunk, de a sikoltásra egyből megfordultunk, akkor Sophie már zokogva rohant felénk, hogy „megharapott, megharapott”

 - mesélte Adele, aki Petivel azonnal védeni próbálták a kislányt, a rémült anya pedig megpróbált segítséget hívni.

A kutya átharapta Adele kezét, kislánya a bordáján sérült - Fotó: Kapott fotó

Adele-nek is nekitámadt az eb, átharapta a kezét

Abban a pillanatban, ahogy a fülemhez emeltem a telefont, a kutya rám is ugrott, ráharapott a kezemre, a másikból pedig kirepült a telefon. Ekkor még egyszer nekem ugrott, elkapta a kezem, a földre rántott és térdre is estem. Ott még rázta is jobbra-balra

 – tette hozzá. Ekkor már mindenki sikoltott, üvöltött és kiabált, egyre több ember gyűlt köréjük, a padon ülő gazda azonban még csak fel sem kelt: kiderült, hogy vélhetően bódultam hortyogott.

Adele többszörösen díjazott mesterfodrász, azonban a kezén az idegek is sérültek - Fotó: Borsonline

Kiderült: a kutyák több embert is megtámadtak

A helyszínre hamarosan a zsaruk után mentők is érkeztek, anyát és lányát beültették az egyikbe. Ekkor érkezett meg egy 16 éves majsai lány, akinek láthatóan össze volt marva a keze:

- Elmondta, hogy őt is megharapta az a kutya, de további két másik srácot is megtámadott – sorolta.

A kórházban aztán kiderült, hogy nagy a baj: Adele kezén vélhetően ideget talált el a harapás:

- Egyedül nevelem a kislányom, emellett kozmetológus és mesterfodrász vagyok, a kezem a munkaeszközöm, emellett vezetni sem tudok, pedig a lányomat Sándorfalváról Szegedre kell mindennap iskolába vinnem. Nem tudom, mi lesz így, hogy nem tudok dolgozni 

– sorolta szomorúan a nő.

A kutyák ebrendészeti telepre kerültek, a gazdájukat pedig előállították a rendőrök.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek