Dráma

Alexandrának köszönheti az életét a tűző napon kocsiba zárt hároméves kislány

2022. augusztus 6. szombat 03:00

Véletlenül zárta be kocsijába kislányát egy édesanya Óbudán. Szirmai Alexandra rendőr őrmester elmesélte, hogyan szabadították ki kollégájával a hároméves Jázmint.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 4-én délután egy anyuka véletlenül kocsijukba zárta hároméves kislányát. Ráadásul mindez a tűző napon történt, így a kétségbeesett asszony azonnal segítséget kért.

A Bors munkatársa elérte Szirmai Alexandra rendőr őrmestert, aki kollégájával, Varga Ferenc rendőr törzsőrmesterrel a kislány segítségére sietett.

– Kollégámmal a környéken járőröztünk, amikor délután négy körül kaptuk a bejelentést, hogy egy édesanya Óbudán, a Folyondár utcában bezárta kocsijába a kulcsot, és a három éves kislánya az autóban ül hátul, jobb oldalon egy gyerekülésben – eleveníti fel a történteket az őrmester.

Kiderült, hogy az anyuka kétségbeesetten hívta a 112-t, amikor rádöbbent, hogy nem tud bejutni a gyermekéhez.

– Egy új autóról volt szó, amit éppen szervizbe készült vinni a hölgy, és a kocsikulcsot a pótkulccsal együtt az első ülésre tette. Mivel egy modern kocsiról beszélünk, a rendszer automatikusan lezárta az ajtókat. Szerencsére a bejelentés időpontjában 4-5 utcányira voltunk a helyszíntől, így pillanatok alatt odaértünk – meséli Szirmai Alexandra.

Alexandra és kollégája szerencsére épp a környéken voltak, így pillanatok alatt a helyszínre értek

Az anyuka amikor meglátta a rendőrautót, kétségbeesetten integetni kezdett. A rendőrök első kérdése rögtön az volt, hogy van-e pótkulcs, ám miután kiderült, hogy az is autóban van, azonnal tenni kellett valamit.

– Szerencsére Jázmin nem sírt, sőt, mosolygott is az anyukájára, aki próbálta neki mondani, hogy nyomja meg a piros gombot, hogy kinyíljon a kocsi, de ez nem sikerült, így kollégám a nálunk lévő ablaktörő eszközzel a gyerektől legtávolabb lévő ablakot a vezetői oldalon betörte, ami csak a harmadik ütésre sikerült – mondja Alexandra.

Az őrmester elmondása szerint maximum 6-8 percet lehetett benn a gyerek a kocsiban, akinek szerencsére semmi baja nem lett, így nem volt szükség a mentőkre sem.

Kérdésünkre, hogy mi ilyenkor a protokoll, kötelező-e például a szolgálati autóban ablaktörő eszközt tartaniuk, Szirmai Alexandra a következőket mondta.

– Nem kötelező, ám a kollégámnál volt tomfa, ami szintén alkalmas ilyen esetekben az üveg betörésére, ám minden kocsiban van egy nagyobb méretű elemlámpa, amivel szintén betörhető egy autó üvege – mondja a rendőrnő, aki hozzátette: eddigi szolgálatai alatt még soha nem került ilyen helyzetbe, és természetesen jóleső érzés volt, hogy segíthettek. 

Ezt ne hagyd ki!

Akárcsak a tomajmonostorai tragédia: Iskola előtt, forró autóban hagyták a hároméves kisfiút

A gyermeknek esélye sem volt a túlélésre.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dua Lipa ilyennek látta a saját fellépését a Szigeten - videók

borsonline.hu

Szörnyű busztragédia történt, minden utas meghalt

vg.hu

Rákapcsolt délután a forint, egyre távolabb a 400-as euró

ripost.hu

Gyilkos szódabikarbóna: soha ne dőlj be ennek a kerti trükknek

borsonline.hu

Elképesztő kívánságlistát nyújtottak be idén is a Sziget világsztár fellépői

lakaskultura.hu

Vissza az iskolába: a tanulósarok kialakítása kisiskolásoknak

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Újabb drágulás: két termék ára is az egekbe szökhet hamarosan

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Eltűnt

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

Életmentés

Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt