Bűnügy

Eltűntként körözik a vélhetően halott diósjenői lányt

KKP

2022. július 5. kedd 19:00

Gyermekotthonban is nevelkedett az a két diósjenői lány, akik egyikének nagy valószínűséggel előkerültek a maradványai a családi ház kertjéből. A 19 esztendősen elhunyt Alexandra húgát, a lányok 13 évvel ezelőtti eltűnésekor 14 éves Krisztinát a rendőrség továbbra is eltűntként körözi, miközben a csontjai után is kutatnak ott, ahol a testvére előkerült.

Forrás: Bors

Sajtótájékoztatót tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a diósjenői testvérpár ügyében. Alexandra és Krisztina 13 évvel ezelőtt tűnt el, a feltételezések szerint a nagyobbik lány maradványai kerültek elő a családi ház kertjéből pénteken.

Kalmár Zsolt, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettese elmondta: csütörtökön vették őrizetbe az azóta letartóztatott nevelőapát, akit a 19 éves lány megölésével gyanúsítanak. A férfi semmilyen formában nem működik együtt a nyomozókkal.

- Mint minden nyomozásban, ebben az esetben is feltérképezzük az eltűnt személyek körülményeit, szokásait, anyagi helyzetét. A testvérpár három testvérükkel és az édesanyjukkal, valamint a nevelőapjukkal 2004 nyarától 2008 nyaráig élt együtt Diósjenőn, ameddig a gyámhatóság a gyerekeket védelembe nem vette. A gyerekek ezután gyermekotthonba kerültek, ahonnan többször hazaszöktek – mondta a rendőrfőkapitány helyettese.

A rendőrök tanúvallomások alapján kezdtek ásni a családi ház kertjében, és emberi maradványokat találtak. Az elsődleges feltételezések szerint Alexandráéit. A rendőrség szerint 2009 márciusában egy durva veszekedést követően bántalmazta a fiatal lányt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt. Hogy a felelősségre vonást elkerülje, áldozatát gyorsan elásta. A másik lány maradványait még keresik, amíg azok elő nem kerülnek, Krisztinát eltűntként körözik.

Egyelőre nem tudható biztosan, hogy H. József a lányokkal valóban szexuális viszonyban állt-e. Az viszont tény, korábban feljelentés alapján zajlott ilyen ügyben eljárás, ám azt lezárták.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pokoli agresszió a pályán - hatalmas verekedések focimeccseken

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

metropol.hu

Sokkot kapott a sofőr! Kerékgyártó Gyula egy száguldó vonat elől mentett meg öt embert

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

hirtv.hu

Szörnyűség Megerőszakolta saját testvérét egy székesfehérvári fiatal

mindmegette.hu

Bekeményít a Haribo: ugyanannyiért kevesebb gumimaci lesz a zacskókban

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Dráma a simontornyai vasúti átjáróban: „Az égiek hoztak engem vissza, és ők küldtek most ide”

borsonline.hu

Újabb drágulás: két termék ára is az egekbe szökhet hamarosan

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: 10 tipp, ha spórolnál a gázon

Rezsi

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak