MSZP-s korrupció

Ez lett a zuglói parkolási pénzből? Újabb Horváth Csabához köthető luxusvillát találtak

Létrehozva: 2022.03.18.

Módosítva: 2023.05.23.

Újabb fordulatot vett a zuglói MSZP-s korrupciós botrány!

20220103 budapest a fovarosi kozgyulesnek a varoshaza eladasa ugyeben tartott vizsgalobizottsagi ulese havran zoltan magyar nmezet

Helyreigazítás: valótlanságokat közöltünk Horváth Csabával kapcsolatban:

A 2022. március 18. napján megjelent, „Ez lett a zuglói parkolási pénzből?” Újabb Horváth Csabához köthető luxusvillát találtak” c. cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Horváth Csaba zuglói polgármester vesztegetési pénzt vett át rendszeresen egy Kálvin téri kávézóban. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Horváth Csabáék zuglói magánépítkezésén ugyanaz az ukrán brigád dolgozott, amelyik az alig száz méterre található Rákos-patak revitalizációját is végezte, a főváros pénzén.

 

A Metropol információi szerint Zugló vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsított baloldali polgármestere valóságos ingatlanbirodalmat hozott létre az elmúlt években. A lapnak nyilatkozó informátorok szerint Horváth Csaba a közelmúltban személyesen irányította egy újabb több százmilliót érő luxusvilla építését. A tulajdoni lap tanúsága szerint aztán az ingatlan a szülei nevére került. legalább is, ami a papírformát illeti. Ráadásul botrányos módon a villa építésében olyan ukrán vendégmunkások is dolgoztak, akiket fővárosi pénzen végzett beruházásokban is alkalmaztak…

Egyre több minden derül ki Horváth Csaba luxuséletvitelével kapcsolatban, miután egy folyamatban lévő büntetőeljárás során azzal gyanúsították meg az MSZP-s politikust, hogy havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől.

A pálmafás budai villa csak a kezdet…

Nemrég olyan felvételek láttak napvilágot, melyek szerint Horváth egzotikus pálmafákkal ültette tele medencés luxusvillája kertjét, amelyekhez gázzal(!) fűthető üvegházakat is építtetett. Aztán kiderült, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa.

A korrupcióval meggyanúsított MSZP-s politikus, Karácsony Gergely „harcostársa” a háttérben ingatlanbirodalom építésébe kezdett.

Zuglóban is épült egy luxusvilla

A zuglói önkormányzat legbelsőbb köreiből arra hívták fel a Metropol figyelmét, hogy Horváth Csaba ugyan egy II. kerületi, 400 négyzetméteres villában él, de a XIV. kerületben is vannak „érdekeltségei”. Pontos címet is kaptak, hol érdemes körbenézni.

Fotó: Metropol

A kerület előkelő kertvárosi részén, azon belül is a Jeszenák János utcában található ugyanis az az új építésű luxusvilla, ami egyértelműen a szocialista politikushoz, illetve legszűkebb családjához köthető.

Az alsórákosi ingatlan tulajdoni lapja szerint a több száz négyzetméteres ház tulajdonosai fele-fele arányban Horváth Csaba szülei, Horváth Éva és Horváth József.

Fotó: Metropol

Az épület korábban ikerházként funkcionált, nemrég azonban teljesen visszabontották és egy modern luxusvillát húztak fel a helyére, méghozzá rekordsebességgel. Maga az építkezés egyébként teljesen még nem is fejeződött be, a ház előtt ugyanis több sóderhalom vár elszállításra.

4 kamera pásztázza a villa előtti járdát

A ház építésénél szemmel láthatóan ügyeltek arra, hogy a leendő lakók hermetikusan el legyenek zárva a külvilágtól. Az utcafrontra néző kertkapuk alumíniumlemezeit például olyan szorosan szegecselték össze, hogy sem közöttük, sem alattuk nem lehet átlátni.

Fotó: Metropol

Magán az épületen pedig legalább négy biztonsági kamera pásztázza folyamatosan az udvart, illetve a ház előtti járdát.

Fotó: Metropol

Nagy köteg pénzzel fizette ki a melósokat

A szomszédok elmondása szerint a politikus rengetegszer megjelent a helyszínen annak építése közben. Lényegében ő maga személyesen irányította az építkezést. Többen is látták, ahogy föl-alá sétál a ház udvarán, utasításokat ad, sőt szemtanúk arra is határozottan emlékeznek, amikor Horváth Csaba nagy köteg pénzeket előhúzva saját maga fizette ki az építési vállalkozókat.

Ismerős ukrán munkások az építkezésen…

Külön érdekesség, hogy a valóságos modernkori erődítményként tűnő ingatlant a szomszédok állítása szerint ukrán munkások építették, ráadásul a Metropol informátorai azt is állítják, hogy ugyanaz a brigád, amelyik az alig száz méterre található Rákos-patak revitalizációját is végezte, a főváros pénzén.

Ki tudja ma már megmondani, hogy a közpénzen végzett munka és Horváth Csabáék magánépítkezése miképpen viszonyult egymáshoz…

Horváth Csabának pálmafás villája is van Budán

Egyre több minden derül ki Horváth Csaba luxuséletmódjával kapcsolatban. Zugló szocialista polgármestere pár napja azzal került a címlapokra, hogy egy 1278 négyzetméteres telken fekvő, mediterrán hangulatú, 400 négyzetméteres villában él, aminek kertjében Dél-Amerikában őshonos cserjepálmákat ültetett, közvetlen a medencéje partjára.

Fotó: Metropol

Az egzotikus növényekhez ráadásul gázzal(!) fűthető üvegházakat is építtetett, hogy azok gond nélkül átvészeljék a hidegebb hónapokat.

A parkolópénzek lenyúlásából jöttek a milliók?

Egy vallomás szerint Horváth Csaba több alkalommal is tízmilliós nagyságrendben vett át vesztegetési pénzeket a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől. A veterán MSZP-s politikus és párttársa, Tóth Csaba a megindult büntetőeljárás adatai szerint havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a parkoló autósok pénzéből. A zuglói polgármester a pénzt rendszeresen egy Kálvin téri kávézóban vette át.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088836_auto_resized.png
origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711679416
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080249_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Extrém drága kocsiban fotózták le Balogh Edinát, mindenkinek leesett az álla ettől a csúcsjárgánytól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091834_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711679416
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075627_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711679416
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073487_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nem normális" - Harry herceg kiborító viselkedésére szavak sincsenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/PYCAtXdhmh9LsdnAirr_T21AcF0Nlkx-6--SdEnTg2g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAxMGQ1MWRmNjk5YTQ5ODU4NDVkNzc1MzQ3MmQwODQ1.jpg
Aktuális

"Együtt nézték a futamot" - Szívszorító: egymás mellett halt meg apa és fia a tragikus lábatlani ralin

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei