Aktuális

Egy csendes őrült volt – Máig kísért a hírhedt balástyai rém szelleme

Kóré Károly

2021. november 30. kedd 07:00

Villanypásztorral kerítették körbe a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán egykori házát. A sorozatgyilkos december 5-én, pontosan öt évvel ezelőtt akasztotta fel magát a börtöncellájában. Nevét holtában is félik Balástyán.

Noha már húsznál is több esztendő eltelt Szabó Zoltán rémtettei óta, ennyi idő sem volt elegendő arra, hogy a sorozatgyilkos kitörlődjön a balástyaiak emlékezetéből. 2004 szeptemberében ítélték jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre. Egy időben rendszeresen és készségesen nyilatkozott a médiának, többek között arról, hogy ő soha nem fog megtörni a rácsok mögött, és hisz abban, hogy egy napon még kiülhet egy balástyai kocsma teraszára, hogy az emberek arcába vigyoroghasson. Aljas terve már sosem valósulhat meg, ugyanis 2016. szeptember 5-én felakasztotta magát a fegyházban.

A balástyai rémként elhíresült férfit a településen mindenki ismerte. A szomszédai ugyan hajlandók voltak velünk beszélgetni, de mindannyian azt kérték, hogy az arcukat ne mutassuk.
- Zoli egy csendes őrült volt. Mikor még fel sem merült, hogy képes ártatlan embereket megölni, azt mondták róla a háta mögött, hogy jobb vele vigyázni, mert mindenkit meglop. Az igazat megvallva én kedveltem, mert amúgy udvarias ember volt, bár most már tudom, hogy ez a tulajdonsága is csak a pszichopátiájából adódott – mondta egy idősebb hölgy. Egy másik szomszéd szerint Zoltán akkor zakkant meg, amikor öngyilkos lett a testvére, ugyanis ő volt az egyetlen ember, akit a későbbi sorozatgyilkos igazán szeretett az életben.

- Hiába állt össze mindenféle nővel, sosem lehetett igazán boldog. Nem akarom sajnáltatni, mert a tetteire nem létezik mentség, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig is keménynek akart mutatkozni, de legbelül törékeny volt. Tény, hogy gyűlölte a nőket, főleg a prostituáltakat nem tartotta túl nagyra. Talán éppen ezért kerültek ki az áldozatai főleg ebből a körből – szögezte le egy férfi, aki hozzátette: a balástyai rém szelleme visszajár a községbe.

- Hiába tudjuk, hogy a gyilkos nincs az élők sorában, a környék lakosaiban örök időkre nyomot hagyott. A fiatal lányokat sokan nem szívesen engedik el otthonról éjnek idején - fogalmazott egy helybéli.

A rémségek tanyáján jelenleg is áll az az omladozó ház, ahol Zoltán annak idején lakott. Az ingatlant egy mezőgazdasági cég vásárolta meg. A már ajtó és ablak nélküli házat villanypásztorral kerítették körbe, a terület gondnoka szerint azért, mert vaddisznók és őzek látogatták. A Bors engedélyt kapott arra, hogy az épületbe betekintsen és ott fotókat készítsen. A bútorzat nagy részét ellopkodták, de még találtunk két rossz ágyat, és felleltünk egy régi kemencét is. Ezeken kívül főleg csak szemét hevert mindenütt.

A házat nincs értelme felújítani, a tervek szerint egyszer lebontják.

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

metropol.hu

Döbbenet, amit a magyar főnöknő kért a fiatal alkalmazottjától

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

hirtv.hu

Nógrádi György: Az oroszok két esetben támadják meg Ukrajnát

kemma.hu

Kokaint, amfetamint és füvet is „szállított” az ételfutár Tatán és Tatabányán

origo.hu

Újabb kutatás és ajánlás erősíti meg a gyermekvállalás előtti oltás fontosságát

nemzetisport.hu

Vb 2022: Di María remek gólt lőtt, argentin siker Chilében

origo.hu

Óriási, 36 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a Lidl

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen