Aktuális

Szőke Pistának hiányzik a munka a Volán Klubban

szabó

2020. április 16. csütörtök 13:30

A járvány mindenki életét átírja. A Fradi korábbi klasszisa, Szőke István kénytelen volt bezárni a megélhetését biztosító Volán Klubot, míg a válogatott jelenlegi védője, Kádár Tamás nem tudott elutazni új csapatához Kínába.

Forrás: Nemzeti Sport

Március 9-én nagyon megijedt Szőke István. Még nem a koronavírus volt ennek az oka, hanem a felesége, Jutka vérnyomása. Az asszony rosszul lett a szívével, ezért a Fradi egykori jobbszélsője kórházba vitte.

– Azóta szerencsére jobban van – újságolta a Borsnak a pokoli lövőerejű 73 éves futballista –, de jó néven veszi ő is, hogy nem kell annyit főznie, mint a VIII. kerületi Volán Klubban.

A házaspár üzemelteti hosszú évek óta, Jutka főz, István felszolgál, és ha úgy van, adomázik a vendégekkel a régvolt nagy sikerekről, BEK-negyeddöntőről, UEFA Kupa-elődöntőről, bajnoki címekről. De amióta kijárási korlátozások vannak, a klub zárva.   

Pista szívesebben dolgozna, de nem kockáztat, elvégre bármelyik vendég behozhatja a ragályt. Másrészt ők szokás szerint este hattól tartanak nyitva, most pedig háromkor kötelezően zárnak az éttermek, így bevétel sincs, ellenben a Fradi – amelyhez Szőke 61 évvel ezelőtt csatlakozott – segíti őket: naponta futárral nagy adag ételt küld.

Szőke hálás ezért (de hát a Fradi is hálás lehet neki) és büszke arra, hogy Karába Jánost, Kökény Józsefet és Fenyvesi II. Józsefet is kiszorította a zöld-fehér csatársor jobb széléről. 

– Arról nem beszélve, hogy elnyertem Albert Flórián és Varga Zoltán kegyeit: enélkül aligha húztam volna fel a 7-es számú dresszt – mondta.

Ezekben a napokban a kertjükben a feleségével pihen, és ha úgy van, élete nagy pillanatain elmélkedik. Például, hogy melyik volt élete legpimaszabb gólja? 

– Egyszer a Népstadionban a 80. születésnapját nemrég ünnepelt csepeli olimpiai bajnok kapus, Fatér Károly valamennyi beívelésemet lehúzta. Kifundáltam, hogy a rövid sarkot veszem célba. Jó ötlet volt, a labda beakadt. Erre Karcsi odaszólt: „Te gazember, túljártál az eszemen!” Így nyugtattam: „Karesz, bocs, véletlenül lecsúszott, Albert fejére akartam adni a labdát.”

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, hogy összejött az unokája és az Exatlon bombázója

ripost.hu

Pucér tökély, teljesen meztelenül terül el előtted a legszexibb szörfös bombázó

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor közösségi oldalán köszönt el a bajnoktól

zaol.hu

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi lakásban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

43 évesen meghalt a magyar színész