Aszpirint a virágnak! TOP7 trükk a nagyitól, ami ma is hasznos

Aszpirint a virágnak! TOP7 trükk a nagyitól, ami ma is hasznos

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 16. 11:00
Sokan legyintenek, ha a nagymamájuk valami bölcsességet oszt meg velük, túlzott aggódásnak, felesleges és idejétmúlt okoskodásnak tartják. Pedig igenis sok praktika létezik, amit nagyanyáink még használtak, mára azonban feledésbe merültek.
Bors

7.Egymást segítik

A krumpli csírázása kétféleképpen is megelőzhető: egyrészt ha újságpapírba csomagolva teszi hűvös helyre (de nem a hűtőbe!), másrészt ha néhány szem almával együtt teszi el. Az alma segít lassítani a csírázási folyamatot.

* * *

6.Univerzális csodaszer

Az odaégett makacs ételmaradék legjobb ellenszere is a só, amit egyébként a mosogatógép tablettáiban is mindig megtalálni. Forraljon erősen sós vizet a szennyezett lábosban, majd mosogassa el! 

* * *

5.Gyengéd tisztítás

Ha nem az edényeknek, hanem a munkában elszíneződött kéznek van szüksége tisztításra, akkor vegyen elő egy fél citromot, és azzal mosson kezet. A cékla vörössége ugyanúgy eltávolítható, mint a kerti munkák piszka.

* * *

4.Krumpli a csípésre

Bármilyen csípés esetén beválik ez az első hallásra nem túl gusztusos trükk. Rovarcsípéskor mosson meg egy krumplit, vágja félbe, vagy reszelje le, és rögzítse a piros foltra. A burgonyában lévő anyagok csökkentik az irritációt és a viszketést.

* * *

3.Sós mosás

A makacs zsírfoltok eltüntetéséhez sem kell drága szereket vásárolni: inkább szórja be sóval még frissen. A só magába szívja a zsiradékot. Ha nagyobb foltról van szó, mosogatószerrel dörzsölje be a foltot, hagyja állni tíz percig és úgy mossa ki!

* * *

2.Meleg kés 

A friss kenyér legnagyobb ellensége a szeletelés, pedig muszáj, ugyebár. Hogy ne morzsálódjon a pékáru, forró vízbe mártott meleg késsel szelje. Ugyanígy segít vajat kenni a forró kés, sőt a hideg vajat egyébként úgy is könnyű megpuhítani, ha vizet forral, s a meleg lábossal vagy tállal egy-két percre leborítja a tejterméket.

* * *

1.Aszpirint a virágnak!

Ma már ugyan kapni olyan sókat és oldatokat, amelyekkel a vágott virág tovább megőrzi a frissességét, de nem szükséges ezreket költeni. Az aszpirin megelőzi a vízben a baktériumok szaporodását, hason­lóan a hypóhoz. Mindkettőt adhatja (de nem egyszerre!) krizantémhoz, rózsához, szegfűhöz, kardvirághoz. A nárciszok a sót szeretik, a dáliák az ecetet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.