Őszi sajttál
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 15 dkg camembert sajt * 15 dkg gorgonzola * 15 dkg kecskesajt * 15 dkg cheddar sajt * 40 dkg vörös szőlő * 10 dkg dió * 10 dkg méz * 1 nagy bagett * 1 tk frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: Szeleteljük fel a sajtokat, és rendezzük egy tálra. Helyezzük el mellette a megmosott, lecsöpögtetett és leszemezett szőlőt, és a felezett dióbelet. Csorgassunk rá mézet, kínáljunk hozzá felszeletelt friss bagettet, és csemegézzen mindenki egy tálból.
TIPP: Gyümölcsös fehér- vagy rozébor illik hozzá.
Gombás marharagu
Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: * * * *
Hozzávalók (8 adag):
A raguhoz: 1,5 kg marhalapocka * 7 dl vörösbor * 5 dl marhaalaplé * 2 ek finomliszt * 2 ek olívaolaj * 2 ek vaj * 1-2 babérlevél * 2 szál kakukkfű * 1 közepes paradicsom * 2 sárgarépa * 2 petrezselyemgyökér * 1 kis fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 10 közepes gyöngyhagyma * 10 kis csiperkegomba * 1 tk só * 1 tk kakukkfű * ½ tk köménymag * ½ tk frissen őrölt fekete bors
Petrezselyem és friss turbolya a tálaláshoz
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A marhát sózzuk, borsozzuk, majd liszttel megszórjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk harminc percig. A maradék lisztet félretesszük. A fazékban megpirítjuk a marhát, míg szép világos színe lesz. Kiszedjük a húst, és beletesszük a gyöngyhagymát. Két-három percig pirítjuk, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanezt megismételjük a felkarikázott répával és a petrezselyemgyökérrel, majd a gombával, amit egy percig pirítunk. A vajat a megmaradt olajhoz adjuk, beletesszük a babérlevelet, és jöhet a felaprított vöröshagyma és a fokhagyma. Üvegesre pároljuk. A köménnyel további két percig pirítjuk, hozzáadjuk a megmaradt lisztet, a paradicsomot, és kevergetve pároljuk. Beleöntjük a vörösbort, majd ha már forr, hozzáadjuk az alaplevet, és azzal is újra felforraljuk. Ekkor visszatesszük a fazékba a marhát. Miután felforrt, takarékra állítjuk a lángot, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal. A fazekat a sütőbe tesszük, és körülbelül két és félórán át sütjük. Hozzáadjuk a répát, a gombát, a gyöngyhagymát, és további harminc percre még visszatesszük.
A ragu akkor ideális, ha közepesen sűrű, és a hús olyan puha, hogy szét tudjuk nyomni a fakanál élével.
Krémes polenta
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 6 dl tej * 2 ek olívaolaj * só * 1 kockacukor * 25 dkg kukoricadara
Elkészítés: A tejet összekeverjük ugyanannyi vízzel, a sóval, beletesszük a kockacukrot és felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és forrásig hevítjük. Ekkor hozzáadjuk az olívaolajat, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.