Aktuális

Nem éli meg a kétéves kort ez a gyönyörű kislány - szülei az utolsó pillanatait is boldoggá szeretnék tenni

Bors

2019. április 10. szerda 15:00

Alig ölelhették magukhoz a gyönyörű kislányt szülei, máris közeleg a halála.

Lacey Brown még csak őt hónapja született, de szüleinek már a temetésére kell készülnie. A kislánynál ugyanis egy ritka betegséget diagnosztizáltak, mely miatt orvosai szerint még kétéves kora előtt elragadja a halál.

Az összetört ausztrál anya, Maddyson Brown ezért egy bakancslistát állított össze, hogy azt a rövid időt, ami nekik adatott, élményekben gazdagon tölthessék.

Brown elmondása szerint kislánya születésénél már tudták, hogy nem lesz egészséges, de akkor még azt hitték, hogy csak siket. Néhány hét múlva azonban furcsa tünetek jelentkeztek a babán: köhögni kezdett, elkékült és mintha nem tudta volna mozgatni végtagjait sem. Amikor először kórházba vitték, az orvosok egy vírusos megfázásra gyanakodtak, de hamarosan kiderült, hogy sajnos sokkal súlyosabb betegséggel néznek szembe.

A kislánynál ugyanis 2-es tipusú Gaucher-kórt állapítottak meg. Ez a ritka betegség csak akkor alakul ki, ha mind a két szülőtől ugyanazt a hibás gént örökli a gyermek. Elsőként a lépet, majd a szemeket támadja, végül az idegrendszeri tünetek egyre súlyosabbak lesznek, görcsös fájdalom jelenik meg, és lassan minden fontos szerv leáll.

– Egy pillanat alatt omlott össze a világ körülöttünk. Szétszakítja a szívünket a tudat, hogy a kislányunk, akit annyira vártunk, hamarosan már nem lesz velünk. Úgy érezzük, hogy a közös élmények, a bakancslista, amit összeállítottunk, majd könnyebbé teszi a búcsúzás pillanatát – mondta szomorúan a kétgyermekes anya.

Terveik megvalósítása azonban koránt sem egyszerű, hiszen a csecsemő jelenleg is kórházban van. Ápolása felemészti a család vagyonát, ezért a GoFundMe oldalon keresnek támogatókat. Ha összegyűlik annyi pénz, hogy rendezhessék tartozásukat a klinika felé, végre nekiláthatnak közös élményeket szerezni. 

Egyszer egy napra már kihozhatták a kis Lacey-t, akkor készült róluk egy csodás családi fotósorozat. A kislány azonban nagyon nehezen lélegzik önnállóan. Hamarosan kap majd egy olyan lélegeztetőgépet, mellyel hazamehet szüleihez. Ha ez sikerül, talán egyszer leutazhatnak a tengerpartra is.

(via)

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek

hirtv.hu

Az oktatási törvény miatt nem akar pénzt folyósítani Brüsszel Magyarországnak

feol.hu

Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron, 30 embernek kell elhagynia a lépcsőházat

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

life.hu

Vannak tünetek, amelyek hónapokig megmaradhatnak az omikron-fertőzés után: ezek azok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a franciák tartalékolva is tízzel verték a hollandokat

life.hu

Vége! Többé soha nem láthatjuk együtt Kiszel Tündét és lányát

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél