Aktuális

Vegyen saját panoptikumot 50 millióért

Ny. A.

Létrehozva: 2017.06.30.

Megválna tulajdonosa a First Hungary Celebrity Panoptikumtól, amelyben többek között Yoda, Einstein és Michael Jackson viaszbábui kaptak helyet. A múzeum két éve nyitott meg a fővárosban, eleinte hatalmas siker övezte, de később mégis bezárt.

– A panoptikum üzemeltetője elhunyt, én csak befektetője voltam – magyarázza a Borsnak a jelenlegi tulajdonos, Bökönyi Zsolt. – Több ötlet is felmerült, hogy fennmaradjon, de ezeket nem sikerült tető alá hozni. Mivel más a profilom, ezért úgy döntöttem, eladom. Mivel ehhez hasonló panoptikum tudtommal nincs az országban, szeretném, ha Magyarországon maradna.

Az élethű viaszbábuk jelenleg dobozokba zárva várják, mi lesz a sorsuk. Azért kellett bedobozolni őket, mivel nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Tapintásra alig különböznek az emberi bőrtől. A bábukat nagy gonddal, bőr textúrájú szilikonból készítették. Arra is odafigyeltek, hogy a különböző életkorban ábrázolt bábukat más-más alapanyagokból készítsék.

A kollekciót, mint egyedülálló gyűjteményt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál levédették. Amúgy a tulaj a bábukat egyenként is piacra dobja, ha nem lesz vevő 50 millióért az egész gyűjteményre. Egy bábu ára az állapotától függően 3–7 millió forint között mozog.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek