Aktuális

Koldus lett, mert nem bírt várni a végéig a pisiléssel

Bors

Létrehozva: 2015.11.04.

Csak egy futballmeccsre ment Milánóba, de utána tíz évig élt csövesként az olasz nagyvárosban egy idős férfi.

A svájci Rolf Bantle 2004 augusztusában a cimboráival utazott el az Inter – FC Basel Bajnokok Ligája selejtezőre, és a mérkőzés vége felé vécére ment a Giuseppe Meazza Stadionban. Visszafele azonban eltévedt, és nem találta többé a kompániáját.

– Mindössze húsz euró volt a zsebemben, és nem volt nálam mobil, úgyhogy nekivágtam az utcáknak, csavargó koldus lettem. Az emberek adtak nekem ennivalót, cigarettát, egy diáktól meg kaptam egy hálózsákot – mesélte most, hogy nemrég visszatért hazájába „megromlott egészségügyi állapotára tekintettel”.

A Basel-szurkoló, akinek egyetlen élő rokona sincs, elmondása szerint nagyon megszerette ezt az életmódot, a szabadságot, a felelősség nélküli létezést. Annyira, hogy maradt Milánóban – egy évtizeden át. Néhány nappal az Inter 4:1-es győzelmével zárult meccs után a baseli városi gyámhivatal jelentette Bantle eltűnését, ugyanis idősek otthonában lakott, ahol egyébként nem érezte jól magát. Ám a nyomozás a férfi után nem hozott eredményt. 2011-ben hivatalosan le is zárták az ügyét, véglegesen eltűntnek nyilvánították.

Mindeközben a svájcinak egész jól ment Itáliában.

– Idővel barátokra leltem, akik mindig támogattak. Egyik adott egy öteuróst, a másik valami kaját, a harmadik egy üveg bort. Nagyon ritkán adódott olyan, hogy egyáltalán nem volt pénzem vagy ennivalóm – mesélte a watson.ch portálnak.

A most 71 éves férfi egyébként azért tért haza, mert combtörést szenvedett, és Olaszországban nem volt egészségbiztosítása. Meg amúgy is: „Tíz év tényleg elég volt. Most nagyon jól érzem magam itt, Svájcban” – közölte Bantle.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek