Aktuális

Ovisok is ehettek volna a ceglédi romlott húsból

Bors

2015. október 2. péntek 13:30

Több mint két mázsa húst és egyéb élelmiszer foglaltak le egy közétkeztető cég ceglédi főzőkonyhájának raktárában a NÉBIH ellenőrei, majd rögvest elrendelték annak megsemmisítését.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal(NÉBIH) ellenőrei rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak a Pest megyei városban, s nem kevesebb mint 250 kiló olyan élelmiszert találtak, aminek már semmi keresnivalója nem lett volna a főzőkonyhán, mert lejárt a szavatossága.

A főzőkonyhában jórészt óvodásokra is főznek, így jó eséllyel ovisok is kaphattak volna a menüből, ha az kikerül onnan. Egy gyermek ebédjénél az átlagos hús fejadag 6 dekagramm. Ha a teljes lefoglalt és megsemmisített élelmiszer hús, akkor több mint négyezer(!) adagot lehetett volna előállítani belőle.

A NÉBIH azt írta, a Kiemelt Ügyek Igazgatósága valóban folytatott vizsgálatot egy közétkeztetést végző cég ceglédi telephelyén: "A főzőkonyhán a szakemberek 250 kg lejárt terméket foglaltak le, és rendelték el annak megsemmisítését, emellett higiéniai hiányosságok miatt is eljártak" – írták.

A NÉBIH eljárása még folyamatban van, további tájékoztatást csak annak lezárását követően adnak. Így egyelőre az sem tudható még, milyen büntetést szabnak ki a vétkes közétkeztető cégre.

A Ceglédi Önkormányzat sajtósa, Szokolai Attila az újságíróktól értesült róla. Ezek szerint a közétkeztetési feladatokkal megbízott szolgáltató, A TS Gastro „elfelejtette” értesíteni az önkormányzatot a történtekről. A TS Gastro közölte: "az egyik telephely konyháján nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmezési nyersanyagot találtak, amelyeket a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően meg kellett semmisíteniük.”

Újságírói érdeklődésüre Takács Zsolt, a TS Gastro Kft. ügyvezető azzal a magyarázattal állt elő, hogy bár a NÉBIH ellenőrei valóban nagy mennyiségű lejárt szavatosságú ( magyarán romlott) húst, tejterméket és egyéb élelmiszert találtak, de azt már maguktól is ki akarták dobni, csak a NÉBIH ellenőrei megelőzték őket. Arra a kérdésre nem igazán tudott választ adni, ha már egyszer nem akarták megfőzni, miért nem jelölték meg ezeket a termékeket úgy, ahogy a jogszabály előírja.

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Ez is érdekelhet

she.life.hu

Rossz hírem van: ez történik veled, ha nem szexelsz rendszeresen

hirtv.hu

Holtan találtak egy 21 éves diáklányt a fürdőszobában

kemma.hu

Biznisz közben csaptak le Tatán a zsaruk dílerre és vevőjére (fotók)

origo.hu

Emelkedik a cápatámadások száma

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

vg.hu

Növekszik a kereslet a J&J vakcinái iránt

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

origo.hu

Ön is megveheti Michael Schumacher bivalyerős családi Mercedesét - képek

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek