Aktuális

Meztelen halott: egy éve nincs toxikológiai eredmény

Bors

Létrehozva: 2014.11.14.

Mi történt a hotelszobában a fia halála előtt? Erre szeretne választ kapni Törökné Szél Anna, akinek a gyermeke egy évvel ezelőtt meztelenül kizuhant egy fővárosi szálló erkélyéről.

Pár nap múlva lesz egy éve, hogy egy fővárosi szálloda ötödik emeleti erkélyéről meztelenül kizuhant egy férfi a Rákóczi útra. Az ügy óriási sajtóvisszhangot váltott ki, főleg, miután kiderült, hogy Török Szabolcs a Feldmár Intézet harmadik embere volt. Sokan megszólaltak akkoriban az esettel kapcsolatban, kivéve a szegedi fiatalember édesanyját.

A Borsnak most adott exkluzív interjújában elmondta: még mindig nagyon sok a tisztázatlan körülmény fia halála körül.

– Szabolcs 2012 tavaszán vált el a feleségétől. Ez annyira megviselte, hogy szakember segítségét kérte. Azt mondta, a legjobbat akarja, ezért a Feldmár Intézet igazgatóját, Büky Dorottyát kereste fel, akihez egyéni terápiára járt – kezdte történetüket Törökné Szél Anna. – Egy évvel később Szabi kezdett megváltozni. Megszakított minden kapcsolatot szegedi barátaival, sőt a családdal is. Azt mondta, a terápiájához elengedhetetlen, hogy minden szálat elvágjon, ami a problémájához köti. Nem vesztünk össze, egyszerűen csak hátat fordított nekünk.

A 28 éves fiatalembert már pár hónappal azután, hogy kapcsolatba került Büky Dorottyával, felkérték, hogy dolgozzon a Feldmár Intézetben. Stratégiai igazgatóként a harmadik ember lett. Születésnapján is együtt volt a szállodai szobában Feldmár Andrással, valamint Büky Dorottyával.

– Két órát töltöttek együtt a szobában. A mai napig nem tudom, mi történt ez idő alatt – mondta az édesanya. – Egy biztos: ott voltak mindketten, amikor Szabi kiugrott, de egyikük sem próbálta megállítani.
A toxikológiai vizsgálatnak egy év elteltével sincs még eredménye, így nem tudni, volt-e tudatmódosító szer Szabolcs szervezetében. Az édesanya azt sem érti, miért nem nézett ez a két ember a szemébe a tragédia után. – Tudták, hogy elindultunk Szegedről, mégsem vártak meg. Ráadásul egy idegen fiú fogta Szabi kezét, mialatt haldoklott, pedig ők is ott voltak – sírta el magát.

– Pár órával a tragédia után beszéltem Büky Dorottyával. Akkor annyit mondtam neki, elvette tőlem a fiamat, és nem vigyázott rá. Később egy levelet küldött, amiben azt írta, oldanunk kéne a köztünk lévő feszültséget. De ami bennem van, nem feszültség. Ezt a fájdalmat nem kívánom senkinek. Soha nem lehet feldolgozni, ezzel meg kell tanulnom együtt élni.

Az Országos Rendőr-főkapitányságnak is feltettük a kérdéseinket arra vonatkozóan, hogy egy év alatt miért nem sikerült a toxikológiai vizsgálatot elvégezni. Válaszlevelükben arról tájékoztattak, hogy az ügyben
a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya folytat közigazgatási hatósági eljárást. A vonatkozó jogszabályok alapján bővebb tájékoztatást azonban nem áll módjukban adni.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek