Aktuális

16,4 millióba kerül a nyaralás egy kutyának

Balajti Péter

2013. augusztus 16. péntek 12:00

Vége a tehetős gazdi lelkiismeret-furdalásának amiatt, hogy míg szeretteinek álomnyaralást biztosít, addig hűséges négy lábú barátjának nem. A kéthetes kutyavakáció kínálata emberi mércével mérve is irigylésreméltó. Egyelőre csak Angliában.

A nyári kutya meleghez ebparadicsom jár gazdagéknál. A burzsujok krémjét kényeztető, merész ötletekkel előrukkoló Very First To olyan álomnyaralási programot rittyentett a csaholó házi kedvenc számára, amiért bizony sokan lemennének kutyába. A 47 ezer fontos, azaz 16,4 millió forintos csomagárban ugyanis nem akármilyen kéthetes kikapcsolódás kapott helyet a bristoli Mancs luxusszállodában.

A kutyusért sofőrt küld a hotel, az eblakosztályban a honvágy elkerülése érdekében megépítik a kutyus otthoni házikójának a mását, s az esetleges gazdihiányt csillapítja a videokamera és internetkapcsolat segítségével megvalósítható összeköttetés. A napi főétkezésekről mesterszakács gondoskodik.

A futóedzésekre a 400 méteres világbajnokkal, Dai Greene-nel kerül sor, de a lelki béke elérésében reikimester áll a házi kedvenc rendelkezésére. Az aktív pihenéshez szörfözést és privát tengerpartszakaszt, a kényeztetéshez arometarápiás fürdőt, masszázst, pedikűrt és fazonigazítást kap a kutyus.

A lazításhoz a lakosztályon belüli mozirészleg jár ebpopcornnal és olyan filmekkel, mint a Lassie vagy a 101 kiskutya. Az élményeken túl pedig Louis Vuitton-gallérral, Mulberry-esőkabáttal és Bottega Veneta-pórázzal térhet haza a kedvenc. A luxushotel Angliában nyitott, de arra még várni kell, hogy itthon is hasonló szálló várja a kutyákat.

Persze nem mindenkinek tetszik az ötlet, Gergely Anna etológus csak vakarja a fejét: – Ez az egész inkább a gazdi lelkének meg-nyugtatásáról szólhat, semmint a kutyáról. Egy ebnek a gazdájával a legjobb, hiába a mindenféle földi jó, a hiányérzet megmarad. A sport, a mozgás, a trenírozás és a játék természetesen fontos, és kell a kutyának, de a többi, embernek való kényeztetés csak hókuszpókusz. Ha valakinek sok pénze van, inkább vegyen belőle minőségi időt, amit a kutyájával tölthet!

Százezer a luxus itthon

Magyarországon egy kéthetes, svábhegyi kutyapanziós kényeztetés hat számjegyű összegbe kerül. A kovácsolt vas berendezéssel, plazmatévével és hamarosan légkondival felszerelt VIP-kennelekhez külön udvarrész is jár. Az éjszakánként hatezer forintos díjban prémium táp szerepel, amihez igényelhető kutyakozmetika, nyírással együtt hétezerért, az ebszállításért pedig – kerületen belül – kétezer forintot szurkolhatunk le. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Nincsenek szavak, megható megemlékezés Tolvai Renitől – Fotó!

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

life.hu

Ítéletidő jön! Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: erre kell számítani

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Ezért jó az NFT az Ubisoft szerint a gamereknek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Jó volt hallani a lelátóról: Pick Szeged, Pick Szeged! – Joan Canellas

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

ripost.hu

Először szólalt meg Babicsek Bernát édesanyja, könnyek között beszélt fájdalmáról

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról