Aktuális

Olcsó húsnak zsír a leve

Létrehozva: 2013.03.03.

Mivel egyre fontosabb a vásárlásoknál az ár, a kereskedők igyekeznek minél olcsóbban kínálni termékeiket. Kérdés persze, hol a határ? Mikor járunk jól, és mikor csinálunk rossz üzletet?

Mit tegyünk, amikor a hentes hosszan érvel a kilónként 680 forintért kínált, fűszerezett darált hús mellett? Az ár első pillantásra nagyon vonzó, ám ha számolni kezdünk, minimum gyanús.

Ha a darált hús mellett sorakozó sertéslapockát és combot 1200-1300 forintért kínálják, hogy adhatják 680 forintos bevezető, később 980 forintos rendes áron a fűszeres darált húst?

A hús, a fűszer és a munka, amivel előállítják, hogyan eredményezhet alacsonyabb árat, mint a tőkehúsé? Dr. Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint úgy, hogy zsiradékkal, hús­ipari nyesedékkel dolgoznak, esetleg nem volt friss a hús.

Az ilyen termék megvásárlása három veszélyt is magában rejthet:
1. mire elkészül, feleakkora lesz a fasírt, mint reméltük, mert túl sok zsiradék sül ki belőle;
2. egészségtelen a túl zsíros hús;
3. és a legrosszabb: a romlott húsban lévő baktériumok egy része sütés után is fertőzőképes marad.

Tanács: legjobb, ha kiválasztunk egy darab tőkehúst és otthon megdaráljuk. Ha nincs darálónk, kérjük meg a hentest, hogy előttünk, az általunk kiválasztott húst darálja meg nekünk.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek