Aktuális

HIV-vel fertőzte a férje Klárát

Bors

Létrehozva: 2012.09.03.

Megfertőzte saját feleségét egy férfi HIV-vel, miután férfi partnereitől elkapta a betegséget. Klára nem tudott párja kettős életéről, és bár gyógyíthatatlan kórt kapott tőle, még csalfa férje halálos ágyán is fogta a kezét.

Megrázó Klára huszonöt év házasság után egyik napról a másikra szembesült férje rémisztő betegségével és saját HIV-fertőzöttségével. A többdiplomás asszony hónapokon keresztül orvostól orvosig hordta lázas párját, míg a László kórházban megszületett a diagnózis: végstádiumú AIDS. A hír letaglózta az asszonyt, biztosra vette, hogy ő sem menekülhet a sorsa elől.

– Tudtam, hogy elkaptam tőle a vírust – vallott első érzéseiről Klára. – Sírtam, nem láttam, nem hallottam. Addig azt hittem, hogy mindent tudok róla, aztán hamar kiderült, hogy semmit. Másnap vettek tőlem vért. Az orvos nagyon rendes volt.A teszt pozitív lett.

A középkorú asszony kilátástalannak érezte életét. A miértek háttérbe szorultak, csak a hogyan tovább számított. Két gyermeke és haldokló férje miatt összeszedte magát. A férfit haláláig ápolta. Ezt követően újabb sokk érte.– A távozása után kidobtam minden holmiját. Akkor kezdtem gyanakodni. Egyértelműen homoszexuális beállítottságú újságokat, kiadványokat találtam eldugva – vallotta be az asszony.

– Szexuálisan mindig nagyon aktív volt. Meg sem fordult a fejemben, hogy férfiakkal is viszonyt folytat. És mégis…

Klára irigylésre méltóan erős nő. Lassan lelkileg és testileg is túltette magát a történteken. Ugyan naponta gyógyszereket szed és küzd azok mellékhatásaival, aktív életet él. A hangsúly pedig az „él” szón van. Családja és barátai mellé álltak, így a gyötrelmes időszak után ma már csak egy vidám nagymamát lát a külvilág.

A történtek fényében joggal merül fel a kérdés: miért gondoskodott haláláig arról a férfiról, aki évtizedekig becsapta, megcsalta, ráadásul egy gyógyíthatatlan vírussal fertőzte meg. Klára válasza erre csupán ennyi:– Mégiscsak a gyermekeim apja volt.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek