17 évig várt a menstruációjára, amikor az orvos diagnózisától sokkot kapott

Rebekah Knight a teljesen egészséges tinédzserek életét élte, és már várta a felnőtté válás fizikai jeleit, a nővé érés folyamatában azonban kortársai jóval előrébb jártak. A lányok Rebekah körül már mind menstruáltak, amikor a kislánynál ennek még nyoma sem volt. Már 17 éves volt az észak-írországi Ballymoney-ben élő lány, amikor kiderült, hogy szervezete késlekedése mögött ritka betegség áll. Aztán egyszer komolyabban elbeszélgetett erről anyukájával, aki úgy gondolta, hogy már nincs helye a késlekedésnek.

Girl, 18, "heartbroken" to discover she was born with no vagina

An 18-year-old girl who was worried she hadn't started her period like her pals was "heartbroken" to discover she had been born with no vagina. Rebekah Knight, now 25, from Ballymoney, Northern Ireland, has bravely revealed the moment she received the "devastating" news from doctors.

A lány végül orvoshoz fordult, ahol azt a meglehetősen lesújtó hírt kapta, hogy szervezetében nem fejlődött ki a női szervek egy része, ennek oka a Mayer Rokitansky Kuster Hauser-szindróma, amely minden ötezredik nőt érinti. Ez egy nagyon ritka genetikai betegség, amely következtében hüvely, méhnyak és méh nélkül született.

„Gondolhatják, hogy milyen sokkot jelentett ez a hír, le voltam sújtva. Nem akartam elhinni, hogy ez velem történik. És persze akkor voltam a legszomorúbb, amikor közölték, hogy soha nem leszek képes kihordani egy gyereket. Ezt a fájdalmat szavakkal nem lehet leírni” - meséli a most 25 éves lány.

Happy Mothers day <3

Posted by Rebekah Knight on Friday, January 19, 2018

„Persze van más lehetőség, ott van a béranyaság vagy az örökbefogadás. Szóval ez az egész nem állíthat meg engem abban, hogy anya legyek” - mondta határozottan a fiatal nő.

Mivel a petefészke egészséges, így képes saját gyermek nemzésére, ám a méh hiányában kihordani nem tudja, ám legalább biológiai édesanya még lehet.

Közben az is kiderült, hogy veséje is csak egy van, és hogy a ritka genetikai betegség miatt műteni is kell. A bonyolult beavatkozás sikeres volt, így szervei már jobban működnek, persze az alapvető problémán ezzel nem tudtak segíteni.

One of the only decent photos with Pepsi because she’s camera shy haha 🤣

Posted by Rebekah Knight on Saturday, December 30, 2017

Természetesen az önbizalma sokáig romokban hevert, elképzelhetetlennek tartotta, hogy valakinek megtetszhet ebben az állapotában. Jelenleg is szingli, de mára már megbarátkozott a gondolattal, hogy nem tud változtatni a megváltoztathatatlanon, így kell megtalálja a helyét a világban.

„Nem aggódom sokat a párkapcsolat miatt, mert hiszek abban, hogy a megfelelő személy úgy fogad majd el, ahogy vagyok. Persze a randizás nem egyszerű, kínos erről beszélni, különösen fájdalmas téma, hogy nem hordhatok ki gyereket” - mondta Rebekah, aki tapasztalatait összegzendő írt egy könyvet, a Facebookon pedig létrehozott egy csoportot, amelyben igyekszik segíteni a hozzá hasonló problémákkal küzdő nőknek.

© Amazon.com

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors