Aktuális

10 milliárdos biznisz az ezotéria

Török Hanna

Létrehozva: 2014.03.09.

Indiában éjjel-nappal folynak a jósműsorok, de az emberi hiszékenység hazánkban is tízmilliárdokat fial az asztrológusoknak, mágusok, kártyavetők számláira.

A talányos Lulugyi „művésznevet” választó hölgy a látomásai segítségével jósol, Ivett átok és rontás levételére specializálódott, míg Erika a láthatón túli világ rezgéseit közvetíti, vagyis az itt maradottak és a halottak szavait tolmácsolja, oda-vissza. Mindezt az egyik legnagyobb hazai jós-weboldalon olvassuk, ahol rontáslevételt, szerelmi varázslatot és persze e-mail jóslást is igénybe lehet venni.

És bár sokan csak legyintenek a hasonló ajánlatokra, tény, hogy világszerte egyre népszerűbbek az ezotériával, az okkult tudományokkal és a jóslásokkal foglalkozó lapok, könyvek, műsorok. Angyalokat, jóskártyát, ingát, kristálygömböt, tarot- vagy éppen cigánykártyát egyaránt segítségül hívhatunk, persze igen borsos áron. A nagy hazai kereskedelmi csatornákon akár délidőben is próbára lehet tenni a kártyavetők szaktudását, csekély 485 forint/perces tarifával.

Magyar médiabirodalom

– Heteken át hívtam az asztrológiai segélyvonalakat, hogy vegyék le a családomról a rontást, mindhiába – fakad ki lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő 63 éves gyulai asszony, aki rövid idő alatt elveszítette egyik bátyját, majd megtudta: férje gyógyíthatatlan beteg. De találtunk ellenpéldát is. Ákos (32 éves budapesti villanyszerelő) állítja, az egyik betelefonálós műsorban elvégzett pénzmágiának köszönhetően örökölt egy kellemes összeget.

Világszerte több tucat országban működtet stúdiókat a Telemedia Call Centre Investment Limited nevű médiabirodalom, amely az elmúlt időszakban évente tízmilliárdos bevételre tett szert Magyarországon. Pedig a meglehetősen szocreál stílusú, élénk színekkel operáló asztroműsoroknak nem túl magas a nézettségük, ám így is bőven megéri, többek között azért, mert egy felmérés tanúbizonysága szerint hazánkban a felnőtt lakosság 31 százaléka hiszi, hogy egyesek meg tudják jósolni a jövőt, a lakosság 40 százaléka pedig állítja: léteznek született gyógyítók.

Akadnak persze kétkedők bőven. A Szkeptikus Társaság egyik élharcosa, Vágó István többször is kifakadt az emberi hiszékenység, de még inkább ennek kihasználói ellen. A neves műsorvezető saját blogjában különösen azon „jóslatok” ellen tiltakozott, amelyek mintegy sötét pecsétet nyomnak a betelefonálók családjának életébe, például ha a kártyajós egy édesanyát a menye ellen hangol.

Kivédte a halálos jóslatot

Megdöbbentő de igaz: Indiában 320 televíziós csatorna foglalkozik jóslással, és ezek közül 12 tévéadó a nap 24 órájában sugározza az asztrológiai műsorokat.  – Ha a volt szocialista országokban is ekkora biznisz lett az iparosított jóslás, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy Buddha szülőhazájában milliárdok hisznek abban, hogy sorsuk valamiképpen meg van írva – mondja a Borsnak Joshi Bharat. Az indiai születésű egykori színész és bábművész lázadó ifjúként úgy tartotta, hogy éppen a babonaságok miatt oly elmaradott India, ám egy nagy tudású tisztánlátóval való találkozása sok mindenben megváltoztatta a véleményét.

– Húszévesen találkoztam egy akkor már India-szerte ismert költővel, aki megjósolta, hogy nem a szülőhazámban fogok élni, hogy el fogok válni, és a gyerekeimre vonatkozóan is számos dolgot, ami később valóra vált – mondja Joshi, aki ma már hisz a lélekvándorlásban.

Indiában az emberek többsége szó szerint a személyére vonatkozó jóslatok szerint él. Eszerint vásárolnak, terveznek utazást, váltanak munkahelyet vagy éppen házasodnak. Így történhetett, hogy az 1994-es esztendő Világszépe egy fával házasodott meg. Ajswarja Rainak ugyanis az eljegyzése után azt jósolták, hogy a férje korán meghal vagy súlyos beteg lesz. Ezért főhősnőnk először férjhez ment egy banánfához, és csak ezután mondott igent vőlegényének, aki ekkor már boldogan – a baljós előrejelzést kivédve – vezette az oltár elé gyönyörű aráját.

NostraBélus egy hibából él

– Az ember nem kerülheti el a sorsát, és nem is kell, hiszen végtelenszer születünk újjá, miközben a lelkünk ugyanaz marad – mondja lapunknak az egyik leghíresebb magyar asztrológusmester, NostraBélus alias Schöner Béla, aki szerint az általa kiszámolt jövő 95-100 százalékos biztonsággal bekövetkezik.

– Én nem vagyok jós! – utasítja el a jelzőt NostraBélus, aki két évtizeddel ezelőtt egy számítási hiba következtében dolgozta ki egészen egyedülálló asztrológiai rendszerét, amely segítségével meghökkentő pontossággal képes felderíteni a jelentkezők addigi életének sorsfordulóit és persze jövőjüket is. Igaz, az igazságnak jó ára van: egy másfél órás szeánsz harmincezer forintba kerül.

Végül megkérdezzük, hogy saját halálát is előre látja-e. – Persze! – vágja rá azonnal – De nem érdekel! Én mindenkinek, aki hozzám fordul, azt javaslom, hallgasson meg, de aztán az egészet felejtse el öt perc alatt, hogy normális életet tudjon élni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162495_auto_resized.jpg
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714091415
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163655_auto_resized.jpg
life.hu

Vajon elegendő a pénz a jó szülő-gyerek kapcsolathoz? - Így szúrta el Tom Cruise a gyereknevelést

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163656_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714091415
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem áll nekem túl jól a full HD” – Így Látta magát a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros