biznisz

Lassan indulunk a Balatonra - mutatjuk az idei lángosárakat

Létrehozva: 2024.05.14.

Ennyibe kerül egy ropogós lángos.

A magyar ember nem akárhogyan strandol: a magyar embernek megvannak a saját szokásai. Szeretünk előre készített szendvicseket és fasírtot levinni a partra, hogy ha megéhezünk, legyen mit falatoznunk. Lehetőség szerint dobozos sör is legyen nálunk, hogy ne ott kelljen csilliárdokért megvenni. Amikor bemegyünk a vízbe, lepedőkkel terítjük le az értékeinket, mert úgy biztosan nem lopja el senki, amikor pedig kijövünk, a mozgás örömére eszünk egy jó adag lángost és/vagy palacsintát. Végre itt a nyár, így lassan kezdődik a Balaton-szezon. De mennyire kell belenyúlnunk a pénztárcánkba, ha lángost ennénk? A Mindmegette utána járt. 

Nincs strandolás lángos nélkül

Olcsóbb már szinte biztos, hogy nem lesz a lángos, így idén is számítanunk kell némi áremelésre a magyar tenger partján található büfék kínálatában. Egyelőre nem beszélhetünk drasztikus drágulásról, de júniustól biztos, hogy érezhető emeléseket tapasztalhatunk ennél a közkedvelt strandkajánál is – szúrta ki a Magyar Nemzet. A lap azt írja a Pénzcentrum információira hivatkozva, hogy eddig még nem érezni különösebb változást az árcédulákat elnézve, ám hamarosan ez változni fog, amit egy olvasói fotóval is alátámasztottak.

ILYEN ÁRAKRA SZÁMÍTHATUNK AZ EGYIK BALATONFÜREDI BÜFÉBEN:

  • sima lángos: 1000 forint
  • fokhagymás lángos: 1100 forint
  • tejfölös lángos: 1500 forint
  • ketchupos lángos: 1300 forint
  • sajtos lángos: 1500 forint
  • sajtos-tejfölös lángos: 1900 forint
  • tonhalas lángos: 3600 forint

Ha a lángoson kívül más finomságra is fájna a fogad a magyar tenger partján, akkor egy babgulyásért 2600 forintot, a lecsóért 2500 forintot, egy klasszikus rántott szeletért, amit görög salátával kínálnak, 3900 forintot kell fizetni. 

Aztán ott van még az elmaradhatatlan hekk is, aminek 10 dekáját 700 forintért mérik, egy pár virsliért 1300, hot dogért 1500, gyros tálért 3200 forintot, a sült kolbászért pedig 700 forint terveznek kérni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek