Most túrja fel a nagyi szekrényét: ezek a cuki, 70 éves darabok hódítanak az idén - Fotók

Néhány trendi minta, ruhadarab sosem megy ki a divatból, és persze vannak olyanok is, amelyek egy kis időre eltűnnek, majd újra a középpontba kerülnek. Egy népszerű bevásárlóközpont most összegyűjtött néhány kortalan darabot, amiket nagyanyáink is előszeretettel viseltek.

Tyúklábminta

Az idei ősz egyik nagy visszatérője a tyúklábminta, ami valójában kétszínű, általában fekete-fehér kis kockaszerű mintát jelent. Eredetileg a tweed kabátokon és kosztümökön Coco Chanel hozta divatba az 1930-as években. Ha a klasszikus fekete-fehér mintát választja, akkor érdemes az outfit többi darabját is ebből a két színből összeválogatni, esetleg egy piros táskát, vagy cipőt kombinálni hozzá, ha kicsit nőiesebbé varázsolná a szettet. Egy biztos, ez a minta remekül beilleszthető az elegáns összeállításokba is.

Kárókocka, kocka

© Premier Outlet

Az őszi divat másik kedvelt motívuma a kockás, azon belül is a kárókockás. Felmenőink is előszeretettel választották ezt a designt, ami egy csinos szövetkabáton vagy egy rakott szoknyán, de akár egy elegáns chino nadrágon is remekül mutat. Ez esetben is a színek harmóniájára figyeljen, és ha már van egy mintás anyag a szettben, akkor egyszínű darabokat válogasson mellé. A kockás egyébként a férfiaknak is remek választás, akár egy laza ingről, akár egy elegáns zakóról van szó.

Ez is érdekelheti

Piaci rés – pornóval reklámozza magát a divatmárka

Lessen bele a jövőbe - ilyen ruhákat hord majd mindenki! Fotók

Hűha, Brad Pitt szívdöglesztőbb, mint valaha! Olasz divatmárkának pózolt a filmcsillag – fotók

Pöttyök

© Premier Outlet

Az örök klasszikus pöttyös sosem megy ki a divatból, idén nyáron telis-tele voltak az üzletek polcai romantikus hangulatú pöttyös szoknyákkal és blúzokkal. Ez az őszi-téli időszakban sem változik meg. Ha még nem barátkozott össze ezzel a motívummal, akkor válasszon egy pöttyös sálat vagy kendőt, ami garantáltan feldobja majd a szettet.

Farmer

© Premier Outlet

Ha csak egy anyagot kellene említeni, ami 2020 őszén biztosan hódít majd, akkor az a farmer lenne. Ha ősz, akkor farmerkabát, amit mind a férfiak, mind a hölgyek bátran viselhetnek a rohanós hétköznapokon. Mindenképp szerezzen be egy farmerszoknyát is, amit sportcipővel és csinos mokaszinnal is kombinálható, ha hűvösre fordul az idő, akkor pedig meleg harisnyával és bokacsizmával is remekül mutat. Tavaly óta hódítanak a kantáros változatok, ezek még mindig nem mentek ki a divatból, úgyhogy, ha még nem tette meg, mindenképp szerezzen be egy ilyen verziót is!

+1 kiegészítő: hajpánt

© Premier Outlet

A 40-es, a 60-as és a 90-es években is hódítottak a különböző mintájú és fazonú hajpántok, hajkendők idén ősszel minél nagyobb és feltűnőbb darabot választ annál sikkesebb lehet. Válasszon egy párnázott, félhold alakú fazont selyem, bársony vagy akár gyöngyös verzióban, ami remek éke lehet akár az elegáns, akár a lazább outfitnek is.