Az étkezési szokásaink ha nem megfelelőek, akár súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak. Annak érdekében, hogy elkerüljük a betegségeket, vagy minimálisra csökkentsük a kialakulásuk esélyét, érdemes változtatni néhány dolgon. De hogy mik is okozhatnak gondot? A mindmegette.hu összefoglalta ezeket:
Ha nem tervezed el, hogy melyik nap mit eszel, akkor valószínűleg többször fogsz fagyasztott vagy konzerv ételekhez nyúlni. Egy tanulmány szerint, akik rendszeresen főznek otthon, azoknál alacsonyabb a cukorbetegség kockázata.
A dehidratáltság többek között fejfájást, székrekedést, fáradtságot, vagy akár vesekövet is okozhat. Hozzájárulhat a lehetséges súlygyarapodáshoz és a gyenge emésztéshez is. Fontos, hogy ne csak étkezés közben, hanem étkezés előtt is igyunk meg egy pohár vizet, ennek segítségével ugyanis a felesleges kilókat is könnyebben ledobhatjuk.
Ha műanyag edényben melegíted az ételedet, akkor egészségtelen vegyszereket fogyaszthatsz, például BPA-t és ftalátokat, amik megzavarhatják az egészséges sejteket.
Ha nem fogyasztasz elég zöldséget és gyümölcsöt, akkor nagyobb eséllyel tapasztalhatsz szív-és érrendszeri problémákat. Naponta 4 adag gyümölcsöt, és 5 adag zöldséget érdemes fogyasztani.
A szakemberek az étkezések gyorsaságát is vizsgálták: akik gyorsabban ettek, azoknál 11,6 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vércukorszint, magas vérnyomás és magas trigliceridszint, mint a normál és lassú evőknél, és hamarabb alakult ki súlygyarapodás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.